wozio Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Od kiedy zakupiłem auto zauważyłem pewną przypadłość. Mianowicie chodzi o wyciekający płyn ze zbiornika spryskiwacza. Na początku myślałem że płyn tak szybko się zużywa a po czasie zaobserwowałem, że wycieka gdzieś z dolnej części zbiornika chyba w okolicy nadkola. Odkręcałem górną część zbiornika jednak nie udało mi się go zdemontować. Pytanie, jak dostać się do zbiornika spryskiwacza, jak zlokalizować nieszczelność i w końcu ją usunąć? Jeśli dysponujecie jakąś dokumentacją foto lub schematami to będę bardzo wdzięczny, bo ostatnio brak mi cierpliwości aby dolewać co chwilę płyn
Artur82 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Opublikowano 30 Czerwca 2010 poczytaj ten watek tu jest dosc duzo o zbiorniku, ktory Cie interesuje http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_spryskiwacze_lamp_xenonowych-t24141.0.html
wozio Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Opublikowano 1 Lipca 2010 dzieki za wskazowkę. Szukałem ale szukaczka jakoś mi nie znalazła Ciekawe czy cos tu konkretnego znajdę.
akjam Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 W tym wątku masz kolego dokładny opis i fotki jak dostać się do zbiornika. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t24989.0.html;highlight=odblokowanie+pełnego+fis
wozio Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Opublikowano 1 Lipca 2010 Dzięki za pokierowanie na odpowiedni tor chyba nigdy bym tam tego nie znalazł . W sobotę rozbieram mojego grata i sprawdzam skąd cieknie. Mam nadzieję że uda mi się zlokalizować wyciek.[br]Dopisany: 01 Lipiec 2010, 23:44_________________________________________________ a spryskuje ci tylną szybę? Tak wszystko działa tylko jak leje do pełna to wycieka ze zbiornika
Łukasz 23 Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 Obstawiam że będzie Ci się lało z pompki od spryskiwaczy szyb ,wymienisz uszczelniacz i po sprawie będzie
wozio Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Opublikowano 2 Lipca 2010 jak dojdę co to było opiszę. Słyszałem że jeszcze może wyciekać gdzieś w okolicach spryskiwacza reflektorów. Czy jak odkręcę nadkole to będę widział spryski?
Rekomendowane odpowiedzi