dethmag Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 @ gola77 heh u mnie faktycznie to samo ta "spinka" lub "agrafka" której zdjęcie wrzuciłeś była winowajcą - identyczny problem z pęknięciem, dodatkowo pękł plastik (taki biały) z mocowania serwa i pedału hamulca, ale od paska b6 i octavii też pasuje, tylko że pech chciał i niestety zalał się czujnik i muszę kupić nowy , ale po za tym all ok. postaram się wrzucić zdjęcie tego plastiku żeby było wiadomo ock.
wiesgaj Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Ja odpowietrzałem tak. Wężyk cieniutki 5m.Nakładam na odpowietrznik ,na każde koło po kolei.Drugi koniec do zbiorniczka i pompuje do skutku. W wężyku widać ewentualne pęcherzyki. Pamiętać trzeba o włączonym zapłonie by ABS-y zaworki w nim były otwarte.T o dobry sposób bo nic nie traci się płynu i nie trzeba dolewać a pompować można do skutku.
OLIVER Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Ja odpowietrzałem tak. Wężyk cieniutki 5m.Nakładam na odpowietrznik ,na każde koło po kolei.Drugi koniec do zbiorniczka i pompuje do skutku. Kto Ci tak doradził ?? Cały zanieczyszczony i pozbawiony właściwości płyn hamulcowy pompujesz z powrotem do układu ale masz poronione pomysły i oszczędności.....
MRoger Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Niczego nie trzeba odpowietrzać przy wymianie serwa, wystarczy trzymać przewody tak aby nie wylał się płyn i nie zapowietrzyła się pompa ABS ... z resztą wszystko jest opisane w moim poście link w tym temacie na poprzedniej stronie. Cieszę się że mogłem pomóc, od początku obstawiałem serwo i pompę hamulcową.
wiesgaj Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Swoją drogą to czy to normalne by taka zawleczka pękła.Z takiego grubego pręta.
Rekomendowane odpowiedzi