ArturZB Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Witam.Z racji tego że moje gamma powiedziało papa kupiłem na szybko radio jvc kd r 311.Po rozpakowaniu podłączyłem sobie kostki iso z instalacji samochodu do radia i oczywiście problem,zostały mi dwie wolne kostki mini iso w barwach zielonej i żółtej.Kupiłem również taki adapter http://www.allegro.pl/item1092197730_gniazdo_mini_iso_4xrca_do_audi_vw_skoda.html Tylko powstaje teraz problem ten wychodzący kabel tutaj w barwie czerwonej z adaptera podobno mamy podłączyć pod remote control wychodzący z radia,ale po kupnie radia nie dostałem złączki z kalblami wychodzącymi z radia.Teraz pytanie następujące,jak znaleźć gdzie powinien znajdować się ten remote control?jak to wszystko w ogóle podłączyć?
rysiuu Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 ...ale po kupnie radia nie dostałem złączki z kablami wychodzącymi z radia... O jaką złączkę z JVC ci chodzi, skoro ISO już podłączyłeś? W ISO masz na niebieskim przewodzie remotke i tam wpinasz się czerwonym z przejściówki miniISO->RCA
ArturZB Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Opublikowano 4 Lipca 2010 mam kable tylko iso tylko w instalacji samochodu,która podłączyłem do gniazd w radiu.Czyli chodzi o niebieski kabel wychodzący z instalacji samochodu do kostki ?
rysiuu Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Niebieski przewód wychodzący ze złącza radia do złącza ISO
ArturZB Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Opublikowano 4 Lipca 2010 o to właśnie chodzi że nie mam złącza wychodzącego z radia;)
rysiuu Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Po rozpakowaniu podłączyłem sobie kostki iso z instalacji samochodu do radia
ArturZB Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Opublikowano 4 Lipca 2010 znaczy sie podłączyłem dwie kostki wychodzące z samochodu do gniazd które wbudowane są w radiu:)
rysiuu Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Aaaa to trzeba było od razu pisać że ten jvc ma iso wbudowane w dupe radia. W takim razie musisz dołozyć pin do złącza ISO instalacji auta. rozpiska kostki ISO http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1134910919_kostka_iso.jpg Na pozycji 5tej masz remotke w standardzie ISO P.S. Z tego samego pinu ciągniesz zasilanie do separatora antenowego.
ArturZB Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Opublikowano 4 Lipca 2010 mogę prosić cię o dokładniejszą rozpiskę tego co i jak mam zrobić?Bo jak widać jestem ciemny w tym temacie;)
rysiuu Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 mogę prosić cię o dokładniejszą rozpiskę tego co i jak mam zrobić?Bo jak widać jestem ciemny w tym temacie;) Nie wiem jak to prościej napisać. Jeśli nie wiesz ocb to daj zarobić komuś kumatemu i ciesz się że nic nie uwaliłeś.
Rekomendowane odpowiedzi