Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Namieszane w silniku i osprzecie - doprowadzenie do porządku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie... Mam kilka problemów z niunią :( Oczywiscie na AKP nikt nic nie wie albo nie chcą powiedziec :foch:

Załącze link do tematu tam :

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=62276&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Gdyby ktos cos mógł podpowiedziec byłbym wdzieczny ... :rolleyes:

Pozdrawiam.

Opublikowano

no to co nam pokazałeś, to nie jest IC tylko skraplacz, cooler od doładowanego powietrza masz w nadkolu..... :blink:

Wymieniłeś sondę już ? Na oryginalną ? Bo te uniwersalne to różne mogą być, a nie napisałeś co wkładałes.

W ogóle trochę takie chaotyczne pytania, więc może dlatego ludziom się nie chce odpowiadać... :mysli:

Piszesz na przykład "Doładowanie prz wcisnietym gazie do oporu to ponad 1 bar n "

Co to ma niby znaczyć ? Na postoju ? Czy z logów tak wyszło, jeśli to drugie to mogłeś wkleić.

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze to IC (w zderzaku) drugie to skraplacz od klimy a trzecie chłodnica :>

1 bar tzn z odczytu na wskazniku doładowania podczas jazdy... Sondy wkładalem juz z 3 uzywane ale dobre i na kazdej to samo :( :(

Fakt ze troche chaotycznie :) Ale to wszystko mnie zastanawia...

Pytałem o głowice bo na mojej jest nabite ADR a wydaje mi sie ze powinno byc AEB ?

Pozatym nie prosiłem odpowiadac na wszytsko od razu ... Tylko czy ktokolwiek cos wie.. A widac nikt nic :chytry:

Opublikowano

Pytałem o głowice bo na mojej jest nabite ADR a wydaje mi sie ze powinno byc AEB ?

O głowicę to raczej bym się nie martwił, były zakładane takie same do tych silników

aebdt5.th.jpg

Opublikowano

Pierwsze to IC (w zderzaku) drugie to skraplacz od klimy a trzecie chłodnica :>

a fakt, teraz widzę tam coś.

Wydaje mi się, że AEB miał tylko w nadkolu... Ale nie jestem pewien, mają ludzie na forum AEB - niech napiszą.

1 bar tzn z odczytu na wskazniku doładowania podczas jazdy... Sondy wkładalem juz z 3 uzywane ale dobre i na kazdej to samo :( :(

no tak... ale co to za czujnik. Niektóre to są zabawki, a nie czujniki.

Jest na forum temat, jak kolega zbadał ile przekłamują te tańsze.

Opublikowano
  • Autor

No panowie to mi sie podoba :drunk:

Jakies konkrety :)

spedyt dzieki : troszke sie uspokoiłem ;)

Głowica z głowy ...

Intercooler tez :) Wiadomo ze to zamiennik jakis :)

Czujnik nie mam pojecia :) jutro sprawdze firme ...

Autko przyjechało tak zrobione z niemcowni... Jezdziła nim kobita po polsce dwa miesiace i sprzedała mi bo było niewygodne :> (18" i niski zawias)

Takze wiekszosc tych przeróbek była w germanii wie pewnie było to zrobione dobrze, posypało sie to jednak troche a ja chce to ogarnąc :(

Koło jutra dobiore sie do turbo zobacze co to za wynalazek (bo tez tam cos grzebane przy nim i wydech tez przerobiony)

Co do doładowania to wydaje sie ono prawidłowe (za kazdym razem jest takie samo , zaworek upustowy działa ok)

Idąc dalej...

Ten zaworek czym powinien sterowac ?

http://images25.fotosik.pl/43/c59b612876f9f60a.jpg

Przejmowac sie tym czy olac ?

I bardzo zastanawia mnie ten kwarc ...

http://images24.fotosik.pl/43/6b3cc62d7b6efc67.jpg

Wpiety tam gdzie opisałem...

Dzieki za odzew :thumbup:

Chociaz sie czegokolwiek dowiedziałem ... :notworthy:

Opublikowano

I bardzo zastanawia mnie ten kwarc ...

http://images24.fotosik.pl/43/6b3cc62d7b6efc67.jpg

Wpiety tam gdzie opisałem...

Ten "kwarc" :D to wg mnie czujnik kontaktronowy poziomu płynu w zbiorniczku chłodzącego silnik, powinien być włożony pod zbiorniczkiem. Ten zielony kontaktron powienien zwierać swoje styki w momencie kiedy przyłoży sie do niego magnes, taki magnes w postaci pływaka jest na dnie zbiorniczka.

Opublikowano
  • Autor

Waters byc moze :D Zaraz to sprawdze :) Dzieki za info :)

Miałes racej :notworthy: Kolejna pierdoła z tych zawracającyh mi głowe odpadła :)

Opublikowano
  • Autor
:rant: Dziwic sie za autko niedomaga ;) Własnie tez tak przypuszczaałem ze to moze byc on bo szukałem dzisiaj zaworka N75 wpietego w turbo (zeby go wyczyscic) i za cholere nie mogłem znalesc :/ Ma ktos moze schemat połączen tego zaworka ? Jutro postaram sie go wyczyscic i zamontowac jak nalezy :angry: