Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Najlepsze z najgorszych (części zawieszenia, wahacze)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena za te orginały powala, dziwi mnie tylko że na jednym jest data produkcji 2001 :mysli:

Czyżby jakieś stare zapasy magazynowe :D

Opublikowano

No właśnie zawsze mnie zastanawiało czy na Allego nie pojawią się oryginalne wahacze tylko te stare w których słabe były tuleje metalowo-gumowe i padały przed sforzniem. :mysli:

Opublikowano

No właśnie zawsze mnie zastanawiało czy na Allego nie pojawią się oryginalne wahacze tylko te stare w których słabe były tuleje metalowo-gumowe i padały przed sforzniem. :mysli:

Powiem Ci że stan elementów metalowo gumowych w moich wahaczach przed wymianą był zaskakująco dobry, posypały się końcówki sworzni... Z rozmów z użytkownikami i mechanikami wynika że elementy metalowo gumowe padają niezbyt często.. (jeżeli tylko są prawidłowo zamontowane!!!) najczęściej właśnie sypią się końcówki sworzni. [br]Dopisany: 15 Sierpień 2007, 22:33 _________________________________________________

Cena za te orginały powala, dziwi mnie tylko że na jednym jest data produkcji 2001 :mysli:

Czyżby jakieś stare zapasy magazynowe :D

Stary ja przed wymianą miałem jeszcze wszystkie fabryczne :blink: 6 lat dla gum w elementach zawieszenia nie jest tragedią.. patrzy wyżej... i tak pierwsze się sypią końcówki sworzni.. a 6 lat dla nich to tyle co nic
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale mieliście takie że tak wnioskujecie ? ewentualnie niewiecie który wahacz najczęście skrzypi ?? zlałem wszystkie gumki WD40 i dalej skrzypi przy skręcaniu kierownicą w trakcie wolnej jazdy [/quote

janusz-audi napisal;

ja tez to mialem skrzypialo jak diabli.Na 99% skrzypi wachacz nosny(ten na ktorym jest amortyzator).To ze zlales wd nic nie da bo ten wachacz jest gomka do dolu.

A w praktyce to jest tak ja jak kupilem swoje :a4fan:wymienilem 3 wachacze ,2 z lewej i jeden z prawej(2 lata temu)miesiac temu bylem na szarpaczach i zero luzu, zrobilem 38000km przez te 2 lata i nic nie stuka.Jest chyba glupota wymieniac wszystkie 8 wachaczy naraz.POZDROu.

Opublikowano

Na szarpakach to sobie mozesz poszarpac starego poldka.Szarpapel juz 2 auta z takim zawasem i niby luzu nie bylo ale jak rozebralem wszystko w pyl to zawsze luzy znajdywałem.Ostatnio ryzykuje i inwestuje w Meyle.

Opublikowano

Wiem jak walilo po dolach na poczadku a teraz jest cicho. Sam wymienialem te wachacze przy swoim A4 i kumpla vagu b5. To wydaje mi sie ze wiem jakie odglosy sa pozadane a jakie nie.

Opublikowano

a co powiecie o tych na allegro:

http://allegro.pl/item240991310_wahacz_audi_a4_a6_passat_b5_lemforder_orginal_ss_.html

podobno montują to fabrycznie, czy myslicie że to dokładnie to samo, może ktoś zalożył i się podzieli jak wygląda trwałość, ja jestem zdołowany po zakupie całego komletu dello z allegro, zrobiłem koło 15 tyś i stuka strasznie, byłem sprawdzać i okazuje się że 5 sztuk do wymiany więc teraz chcę kupić coś bardziej trwałego