Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ALF] Sterownik automatycznej skrzyni biegów...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod fotelem pasażera. A z ciekawości, po co chcesz się do niego dobierać?

Opublikowano

a musze go odłaczyc z tego wzgledu ze po kupnie zorientowałem sie ze kiedys to był automat a teraz jest zrobiony na manual. zorientowałem sie ponieważ nie mogłem uruchomic tempomatu. nie mozna było go zakodowac ani nic zrobic. i oczywiscie po dziwnych nieznikajacych błedach i kostkach pod mieszkiem ochronnym od wajhy begów. musze odlaczyc sterownik i wtedy moze uda mi sie tempomat uruchomic. a sterownik najprawdopodobniej sprzedam bo na co mi on a pare zł sie przyda:) auto z niemiec takze ździwienie na maksa:/[br]Dopisany: 06 Lipiec 2010, 23:23_________________________________________________trudno jest sie do niego dostac?Jest pod dywanem czy pod samym siedzeniem umocowany?

Opublikowano

Musisz podnieść wykładzinę podłogi. Tak na marginesie to ciekawe jakie jeszcze patenty to auto w sobie kryje, oby jeździło bezproblemowo.

Opublikowano

Juz raczej żadnych nie ma i nie bedzie:)sprawdziłem wszystko i tylko ten tempomat mnie wkurza bo jak jest to mógłby zadziałac:) a auto dobrze sie spisuje... nie mam zastrzerzen do niego jestem zadowolony a prawie 170 koni robi swoje:)takze wszystko jest zrobione jak nalezy. czytałem ostatnio na forum o zmianie z automatu na manual. ja moge powiedziec ze nigdy bym sie w zyciu nie domyslił ze to był automat gdyby nie błedy i brak tempomatu no i kostki przy mieszku.pozatym wszystko jest ok:) a do tego sterownika bym chciał sie dostac i go wypiac aby mi tam zamieszania w błedach nie robił.zobacze tak jak mówisz pod siedzeniem jakoś tą wykładzine podciągne

Opublikowano

Wykładzinę łatwo się podnosi. Wyciągasz fotel, ściągasz ten wewnętrzny plastik przy progu mocno ciągnąć do góry, odkręcasz fragment przy nadkolu i podnosisz wykładzinę. Jeżeli nigdy nie była ruszana to będzie przyklejona do blachy takim jakby klejem, który odchodzi łatwo i bez gąbki, więc nie ma problemu :good:

Opublikowano

Zgadza sie nie zagladałem jeszcze pod pedały wogóle:).w 100% byłem pewny ze tam jest wszystko ok ale sie ździwiłem z tym automatem wiec moze byc tak ze własnie nie bedzie czujników albo ze nie beda podłaczone.:) po pracy raczej nie chce mnie sie juz nic robic ale bede musiał sie zebrac zeby wyjąć fotel i ten sterownik wypiąc no i sprawdzic czujniki przy pedałach.I moze tak bedzie ponieważ nie mozna było wogóle zakodować tempomatu nieprzyjmował kodu.D :hi:zieki koledzy za podpowiedzi.W wolnym czasie sie zabiore za to i napisze jak mi poszło i co moze mnie znów zaskoczy heh :)Pozdrawiam serdecznie:)[br]Dopisany: 07 Lipiec 2010, 20:29_________________________________________________a jeszcze mam pytanko. czy da sie wypiac wtyczke od sterownika bez wyjmwania siedzenia?jest to możliwe? dojde tam reka jak wszystko jest złozone? z góry dzieki za odpowiedź :hi:

Opublikowano

Od góry nic nie sięgniesz niestety, dobrze zabezpieczyli ten sterownik przed machinacjami :przebiegly:

Opublikowano

jak zawsze wszystko jest ukryte:) dzis rozbierałem w robocie passata b6 2006 rok i szukałem sterownika hamulca recznego to tez masakrycznie go schowali.Dla zainteresowanych dodam ze znajduje sie on pod podłokietnikiem:) a ja pol auta rozebrałem niestety ale tak juz jest:) i teraz wiadomo dlaczego mi sie przy moim nie chce robic nic:) heh