Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Diesel vs benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszalem kiedys opinie ze 130 konny tdik radzi sobie jezeli chodzi o przyspieszenie ze 150 konna benzynka (1,8 T). Niby tu konie i tam , a okazuje sie ze nie ich ilosc jest najwazniejsza, zapewne chodzi o moment obrotowy...moglby mi ktos to objasnic ?

Opublikowano

przed czipsem nie mam przykladu praktycznego - po owszem

200KM 300Nm(1.8T) - 175KM 410Nm (TDI) benzynka minimalnie przegrywa. Odpowiedz na Twoje pytanie jest w slowniku wyrazow niejasnych - definicja mocy i momentu

Opublikowano

Słyszalem kiedys opinie ze 130 konny tdik radzi sobie jezeli chodzi o przyspieszenie ze 150 konna benzynka (1,8 T). Niby tu konie i tam , a okazuje sie ze nie ich ilosc jest najwazniejsza, zapewne chodzi o moment obrotowy...moglby mi ktos to objasnic ?

Jeżeli chodzi o silniczki 130KM to zazwyczaj w serii mają więcej niż powinno być :>

Opublikowano

Blaster, wiele zależy od tego czy autko ma Q,czy go nie ma i oczywiście od kierownika :)

Załóżmy przykład mój (1.8 TQ + chips) i Muzina (1.9 TDi mocno pogrzebane :) ).

0-100 - przy moim średnim lub dobrym starcie praktycznie zawsze wygram.

Rolka - 99 przypadków na 100 wygra Muzina.

Na 1/4 w większości wypadków wygra TDi ze względu na wyższy moment i dochodzące do tego u mnie duże straty na napędzie.

Tak to wygląda z naszych doświadczeń :)

Opublikowano
  • Autor

dzieki chlopaki za odpowiedz, troche poszukalem e necie na ten temat i wyszlo na to ze pojedynki powinny wygrywac benzyniaki ale tylko te z turbina...ogolnie sprawa jest interesujaca

Opublikowano

Zawsze sprawa jest interesujaca gdy jest spór - benzyna vs diesel, ale przewaznie to drugie wygrywa :decayed:

Opublikowano

kazdy chwali to co ma, benzyny nie klekocza, diesle mniej pala. a z wynikami wyscigow tez roznie bywa ;) nie wiem po co takie tematy, na google video jest wiele pojedynkow, wystarczy poszukac :) a najlepiej samemu sie poscigac, tylko w bezpiecznym miejscu, nie miedzy samochodami...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.