Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Felga 19x8.5 opona 245/35/19 spasuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

mam felgi 19x8.5 ET48 i zalozone opony 235/35/19 jednak ta opona jest strasznie naciagnieta na ta felge, dlatego chcialbym zalozyc 245/35/19. I tutaj pytanie do Was: Czy taka konfiguracja podejdzie bez obcierania? Czy moge do tego wrzucic jakis dystans?

B7 z zawiasem 1BE

Przy okazji chce kupic nowe oponki, co mozecie polecic z tych rozmiarow? Zastanawiam sie nad Toyo Proxes T1-R, Continental ContiSportContact 3, Dunlop SP Sport MAXX GT, moze jakies Pirellki?

Pozdrówka

p.s. odpuśćcie sobie komentarze typu: auto nie bedzie jechac.. i tak juz nie jedzie :kox:

Opublikowano

Bedzie OK :)

Co do oponek to wlasnie mam Toyo i jestem b zadowolony :)

Opublikowano
  • Autor

Bedzie OK :)

Co do oponek to wlasnie mam Toyo i jestem b zadowolony :)

Śledzę Twój wątek i liczyłem na Twoja odpowiedź Wojtku :decayed:

Mógłbyś mi polecić jakieś dystanse do mnie?

Opublikowano

15mm przód i 17mm tył...wydaje mi się że to będzie max żeby było ok...i nie tarło..chociaż masz zwykłe zawieszenie to nie będzie problemu..

Opublikowano
  • Autor

powiem ze na 19 calowych wyglada kosmicznie ale to nie na nasze drogi... zobacz te 19 tylko 235 sa opony

http://moto.allegro.pl/item1115788598_audi_a4_dtm_avant_tdi_19_s_line_s_line.html

jakos mnie to nie przeraza, juz od 4 miesiecy tak jezdze i zrobilem 15kkm. Tylko chodzi o to ze moje opony wyjatkowo brzydko wygladaja na tych felgach.

Opublikowano

ja jezdze troche po calej polsce i wydaje mi sie ze profli 35 jest zbyt maly na jakosc polskich drog ale jak kto woli, wrazie co to komlpet wahaczy i jezdzisz dalej :decayed:

Opublikowano
mam felgi 19x8.5 ET48 i zalozone opony 235/35/19 jednak ta opona jest strasznie naciagnieta na ta felge, dlatego chcialbym zalozyc 245/35/19. I tutaj pytanie do Was: Czy taka konfiguracja podejdzie bez obcierania? Czy moge do tego wrzucic jakis dystans?

nie rozumie do konca o co chodzi.....

masz to na aucie wiec podejdz do niego, przypatrz sie, zobacz ile jest miejsca w nadkolu, ile kolo jest schowane i sam stwierdzisz czy mozesz dac szersza opone i jakie dokladnie dystanse[br]Dopisany: 12 Lipiec 2010, 08:48_________________________________________________

wydaje mi sie ze profli 35 jest zbyt maly

a wiesz o tym ze profil 35 jest zupelnie inny w oponie 205, a zupelnie inny w oponie 245 :?:

Opublikowano
  • Autor

masz to na aucie wiec podejdz do niego, przypatrz sie, zobacz ile jest miejsca w nadkolu, ile kolo jest schowane i sam stwierdzisz czy mozesz dac szersza opone i jakie dokladnie dystanse

Szczerze to miedzy ktoryms elementem zawieszenia(galka bodajze) a opona nie bylo juz za wiele miejsca, dlatego tez bede musial raczej zalozyc dystanse. Ale najpierw przymierze bez, czy da sie upchac ;)

Opublikowano

Oponka 245 to bardzo dobry pomysl... tez o tym myslalem, ale jednak wracam do 18 cali.

Opublikowano

masz to na aucie wiec podejdz do niego, przypatrz sie, zobacz ile jest miejsca w nadkolu, ile kolo jest schowane i sam stwierdzisz czy mozesz dac szersza opone i jakie dokladnie dystanse[br]Dopisany: 12 Lipiec 2010, 08:48_________________________________________________

wydaje mi sie ze profli 35 jest zbyt maly

a wiesz o tym ze profil 35 jest zupelnie inny w oponie 205, a zupelnie inny w oponie 245 :?:

dobrze ze powiedziales bo bym nie wiedzial buehehe :shocked:
Opublikowano
  • Autor

Pany pominmy tematy komfortu i osiagow auta :cool1:

Opublikowano

przy tym et raczej ci nie podejdzie.. ja mam et35 i 245 oponę i już jest ciasno z zawieszeniem

Opublikowano
  • Autor

przy tym et raczej ci nie podejdzie.. ja mam et35 i 245 oponę i już jest ciasno z zawieszeniem

no wiec wlasnie, dlatego potrzebny moze byc dystans, a jak juz mowimy o dystansach to co gdzie i jak kupowac?

Opublikowano

jedz do dobrego sklepu z warsztatem i sobie przymiezysz tak bedzie najlepiej chyba ze wiesz jaka grubosc Ci podejdzie. ja co prawda nie mam dystansow ale jezdze na et 35, opona 235 i zawieszenie s line, jak tak patrze to wiecej niz centymetr to nie podejdzie ale niechce nic mowic bo nigdy nie probowalem...dodatkowo nie zapomnij kupic odpowiednich srub...

Opublikowano

Ja u siebie mam felgi 8,5x19" ET43 i Michelinki 235/35/19. Co prawda dopiero się uczę na takim zestawie jeździć ale nie jest tak tragicznie jak mówią inni. Po wyboistych i remontowanych drogach, można spokojnie przejechać.

Na tył wrzuciłem dystanse 20mm, na przodzie na razie nic nie mam i nie słyszę, żeby mi coś obcierało - ale i tak chce sobie dystanse 10mm na przód wstawić, żeby to jakoś ładniej wyglądało :)

No i raczej przymierzam się do gwintu, bo w tej chwili sterczy jak koza :D

snc00085u.jpg

Opublikowano

felgi sa za***iste ale na nawet z boku widac ze z tylu kola sa na dystansie a z przodu schowane wiec troche "pokracznie" i zawiecha tez sie inna by przydala wtedy bedzie kozak :decayed: jeszcze chromowanych listewek mi brakuje ale nie ma jak to czarne auto i czarne fele :> a jak podjezdzasz pod krawezniki? przeciez to nie jest auto sluzbowe... 35 to juz jest cieniutko

Opublikowano

Oponka 245 to bardzo dobry pomysl... tez o tym myslalem, ale jednak wracam do 18 cali.

Fly u Ciebie 18 to będzie minimum :wink4: (ps. miałeś rację u mnie szerokość to 8,5)

Ja u siebie mam felgi 8,5x19" ET43 i Michelinki 235/35/19. Co prawda dopiero się uczę na takim zestawie jeździć ale nie jest tak tragicznie jak mówią inni. Po wyboistych i remontowanych drogach, można spokojnie przejechać.

Na tył wrzuciłem dystanse 20mm, na przodzie na razie nic nie mam i nie słyszę, żeby mi coś obcierało - ale i tak chce sobie dystanse 10mm na przód wstawić, żeby to jakoś ładniej wyglądało :)

No i raczej przymierzam się do gwintu, bo w tej chwili sterczy jak koza :D

snc00085u.jpg

kolego ale ty masz zawieszenie 1BA z tego co widzę, więc nie ma porównania.

ja mam u siebie 19x8,5" 235/35 et43. kapeć 245 podejdzie bez problemu przy zawieszeniu 1BV. dystansu bym już u siebie przy 245 raczej nie dał bo przy obciążeniu mogło by obcierać, a zdarza mi się dociążać czasem tył (jak ktoś chce zobaczyć jak leża 235 et43 to foty są w moim wątku o aucie - wystarczy klik ikonkę auta w podpisie)

Opublikowano

No fakt, dopiero zauważyłem, ze buda i silnik takie jak moje tylko zawiecha inna :hi:

Ale nie zmienia to faktu, ze 235/35 nie jest aż tak tragicznie naciągnięta na 8,5" felgę. Wg mnie jest OK.

A co do opon, to ja kupiłem nowe Michelin. Póki co to nie zamieniłbym je na żadne inne.

Opublikowano
  • Autor

No fakt, dopiero zauważyłem, ze buda i silnik takie jak moje tylko zawiecha inna :hi:

Ale nie zmienia to faktu, ze 235/35 nie jest aż tak tragicznie naciągnięta na 8,5" felgę. Wg mnie jest OK.

A co do opon, to ja kupiłem nowe Michelin. Póki co to nie zamieniłbym je na żadne inne.

Zaraz zrobie fotke to zobaczysz :wink4:

Fly u Ciebie 18 to będzie minimum :wink4: (ps. miałeś rację u mnie szerokość to 8,5)

ja mam u siebie 19x8,5" 235/35 et43. kapeć 245 podejdzie bez problemu przy zawieszeniu 1BV. dystansu bym już u siebie przy 245 raczej nie dał bo przy obciążeniu mogło by obcierać, a zdarza mi się dociążać czasem tył (jak ktoś chce zobaczyć jak leża 235 et43 to foty są w moim wątku o aucie - wystarczy klik ikonkę auta w podpisie)

Zawias 1BE i ET48 przy oponie 235 juz nie za duzo jest miejsca miedzy zawiasem a kolem[br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 13:08_________________________________________________Prosz:

cea7a8a79792758bmed.jpg

8cf8975edea928b0med.jpg