freeman99 Opublikowano 11 Lipca 2010 Opublikowano 11 Lipca 2010 Witam, mam następujący problem: wczoraj zleciał mi pasek z alternatora i napinacz uszkodził rolkę od wentylatora którą widać na zdjęciu. tzn. uszkodzony jest prawdopodobnie sam napinacz i owa rolka. Jeżeli koledzy mają jakieś inne sugestie odnośnie uszkodzenia proszę pisać Jak ta rolka wentylatora może się nazywać...?? nie wiem jaką część mam zamówić;( Jaki może być koszt tych części?? Zdjęcie zapożyczone z naszego forum. Doszedłem to tego, że to jest sprzęgło wiskotyczne. Czy wymianie ulega cały element czy można wymienić samą rolkę??
freeman99 Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Opublikowano 11 Lipca 2010 Dzięki za info. Wyszedł kolejny problem. Napinacz jakby blokuje wiskozę i nie chce ona wyjść po odkręceniu, a gdzieś wyczytałem, że powinna wyjść lekko. Napinacz jest już też odkręcony i nie chce drgnąć;( Nie wiem co robić;(
lesand Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 zajrzyj tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_wymiana_sprzegla_wiskotycznego_w_adr_bez_sciagania_przodu_manual-t138783.0.html
Rekomendowane odpowiedzi