Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Poważny problem z instalacją elektryczną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dosc spory problem. Mianowicie moja a4 miala malego dzwona, po skonczeniu napraw blacharskich, wsadzilem ponownie silnik, podlaczylem wszelkie przewody itp. Po podlaczeniu akumulatora (bez kluczyka w stacyjce) swieca lampki oswietlajace klamki oraz podswietlenie klawiszy otwierania szyb, samo otwieranie szyb tez dziala, jarza sie lekko kontrolka ladowania i poduszek nie dziala pilot zamka centralnego i po odpaleniu silnika nie da sie zgasic... Jesli ktos wie co z tym fantem zrobic, bylbym bardzo wdzieczny :>

Opublikowano

obstawiałbym kostkę stacyjki skoro zgasić nie idzie :mysli:

Też bym tak obstawiał, kumpel miał ten sam problem, mały dzwon to chyba nie był jak silnik wyciągaliście :decayed:, pozdrawiam

Opublikowano

dzisiaj sprobuje sie dostac do stacyjki i sprawdze :) dzwon byl taki sobie, trzeba bylo naciagac kielich (jakies 8mm przestawiony) :decayed:

Opublikowano

podnosiliście deskę ?? przekaźniki wypinane??masy podokręcane? jak nie świecą dobrze kontrolki to stawiam na masy

Opublikowano

kostka stacyjki jest w porządku :> w tej chwili rozebralem caly spod deski i szukam usterki. Co do styczników, to wypinalem wszystkie po kolei i dalej to samo... Przypuszczam, że gdzieś dostaje lewy prąd :mysli: Jeśli ktoś ma jakieś pomysły proszę o sugestie :) Ide dalej pogrzebać przy tych kablach moze dojde co jest grane.[br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 14:03_________________________________________________Przyczyną tego cyrku jest sterownik centralnego zamka... :thumbdown: Jestem tylko ciekawy czemu się zepsuł :mysli: pojade kupić drugi, podepne i zobacze czy kłopoty zniknęły, najwyżej oddam. Jeśli nie, to dalej będę z tym w lesie :kwasny: