Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Metaliczny stukot gdzies z tyłu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Zauwazylem ostatnio ze na wertepach slysze stukanie z tyłu samochodu.

W kabinie słychać delikatny stukot. Natomiast gdy otworze okno słyszę metaliczne stuknięcia jakby klucze mi się przewalały gdzieś z tyłu samochodu albo jakby jakiś element metalowy był luźny i po prostu latał (od razu podkreślę ze bagażnik sprawdziłem i nic tam sie nie wala).

Czekam na pomysły co i jak powinienem sprawdzić.

Opublikowano

Sprawdź dokręcenie amortyzatorów na gorze, wejdź do kanału i sprawdź czy wszystko jest przykręcone i nie jest luźne. Ostatnia opcja ktoś jedzie a ty siedzisz z tyłu i słuchasz skąd dokładnie dochodzi dźwięk :hi:

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdzone :)

Pęknięta sprężyna :kox: i kawałek dzwonił :gwizdanie:

Opublikowano

witam mam ten sam problem tylko że u mnie gdy nacisnę na hamulec to przestaje stukać czy ty miałeś też to samo i co to za sprężyna ????

Opublikowano
  • Autor

ja miałem ten hałas na nierównościach. A sprężyna to sprężyna od zawieszenia ciężko mi ją opisać taka przy amorku :)

Musisz podnieść samochód i sprawdzić czy ta sprężyna za kołem jest cała.

Możesz jeszcze kopnąć w koło i zobaczyć czy przypadkiem nie dzwonią ci zaciski od klocków hamulcowych bo wiem ze czasem coś tam się luzuje.

Opublikowano

Sprawdź dokręcenie amortyzatorów na gorze, wejdź do kanału i sprawdź czy wszystko jest przykręcone i nie jest luźne. Ostatnia opcja ktoś jedzie a ty siedzisz z tyłu i słuchasz skąd dokładnie dochodzi dźwięk :hi:

Jak sprawdzić to dokręcenie amorków na górze. Od środka to się znajduje czy od zewnątrz? Koło i nadkole trzeba ściągać czy bagażnik rozbebeszyć?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie.

Zauwazylem ostatnio ze na wertepach slysze stukanie z tyłu samochodu.

W kabinie słychać delikatny stukot. Natomiast gdy otworze okno słyszę metaliczne stuknięcia jakby klucze mi się przewalały gdzieś z tyłu samochodu albo jakby jakiś element metalowy był luźny i po prostu latał (od razu podkreślę ze bagażnik sprawdziłem i nic tam sie nie wala).

Czekam na pomysły co i jak powinienem sprawdzić.

Właśnie to przerabiam :decayed: Byłem na stacji diagnostycznej sprawdzić bo mechanik nic nie wykrył :kwasny: diagnosta z początku tez nic i mówi mi ze nic tam niema i czy sprawdzałem bagażnik czy mi się tam coś nie tucze ale mowie ze zostało już wszystko sprawdzone na pewno cos w tym kole jest nie tak :disgust: Jeszcze raz na trzepaczkę audiole a diagnosta w kanał i po chwili wyciągnął kawałek sprężyny(sama góra) która utknęła miedzy zwojami :shocked: Już mam zamówiona sprężynę i będę działał dalej :rolleyes: napisze coś więcej później :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie podobnie - coś dzwoniło z tyłu - tyle głów się zastanawiało co może być przyczynął. po lekturze tematu wcisnąłem łapę za koło i wyjąłem odłamane końcówki spręzyny z lewej i prawej strony....

można jeździć na takich krótszych?

pzdr

Opublikowano

I po operacji wymieniona jedna sprężyna oryginał 320 zl + 80 robocizna auto o dziwo stoi równo :decayed: Kolor kresek na sprężynie to biały - różowy - różowy