majuDJ Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Dziś chciałem nabić klimatyzacje i spotkała mnie niemiła niespodzianka moje autku brakuje co najmniej z dwie rurki od klimy. Przy sprawdzaniu szczelności okazało się ze brakuje rurek w miejscu kropek na zdjęciu. Połączenie kończy się zagięta rurką pod rurą zasysania powietrza do silnika. Facet w serwisie powiedział że takie rurka w Audi są bardzo drogie i nich pan szuka używek na szrocie a klimatyzacja niezbędna jest przy moim obecnym stanie zdrowia. Proszę o pomoc w znalezieniu tych rurek. Tak wiec w skrócie poszukuje rurek od klimatyzacji do połączenia z chłodnica w miejscach kropek na schemacie. Proszę o namiary na takie coś na allegro lub może ktoś ma rozbitka i takie sprzeda to chętnie kupię.
SSHADOWW5 Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 z używkami może być problem, z tego względu, że chłodnica klimy jest aluminiowa i jeżeli rurki nie były ruszane kilka ładnych lat to przy odkręcaniu ale niestety gwinty sie zrywają - miałem niestety taką sytuację u siebie po przygodzie z sarenką trzeba było wymienić chłodnicę klimy i rurki owszem się odkręciły - ale dopiero po potraktowaniu ich dopiero 2-calową żabką i niestety gwinty z końcówek chłodnicy zostały wewnątrz nakrętek z węży.......rada przy przykręcaniunowej chłodnicy posmarować gwinty pastą którą używają hydraulicy do uszczelniania gwintów
greg21 Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Witaj Kolego. Ja potrzebuje parownika (nagrzewnicy) klimy czyli polączenia z tymi rurkami co poszukujesz, najlepiej z okolic Stalowej, Lublina itd. Jak bedziesz miał jakiś namiar na autko z rozbiórki to prosze o info.
Rekomendowane odpowiedzi