Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Kolejny temat tym razem, możliwość przedkładki silnika z B5 do B6 SWAP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie, ponieważ z tym silnikiem mam same problemy, jak nie przewody to cewki itd wpakowałem w niego juz 4.5000 zł w remont i dalej problemy, olej żre, spadek na mocy, postanowilem w niedalekiej przyszłośći nad SWAPEM silnika z B5 do B6 tylko czy się da takie coś zrobić, szukałem coś na ten temat na forum i znalazlem tylko jak kolega przekładał do swojej B6 2.5 TDI silnik z B5 2.7 TDI i to w avancie,

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_ake_homemade_s4_b6_swap_na_27bit_by_einstein-t14125.0.html

ja mam 2.0 ALT benzynka i sedana 2001, moze mi coś doradzicie, silniki do B6 są bardzo drogie a z B5 coś taniej pewnie załatwię, chyba że mi odradzacie takie coś robić ;)

Proszę o opinie z waszej strony, wszelkie za i przeciw ;)

Opublikowano

Jak juz masz cos wkladac to 1.8T(AVJ, BEX, ) z B6.

Opublikowano

badałeś ciśnienie sprężania ? jaki masz olej ? vag coś pokazuje ?

Opublikowano
  • Autor

cisnienie jest ok, pod vaga sie nie wpinalem, musze kabelek kupic tylko nie wiem jeszcze jaki

A olej mam Mobil 10w40

Opublikowano

kolega swapuje na benzynowe 2,7 biturbo, nie na 2,7 tdi,

jeżeli już chcesz sie bawić w swap na inny silnik to tak jak kolega wyżej napisał bierz 1.8t, roboty z tym dużo i koszta nie małe, także nie wiem czy ma to sens, może jednak uda ci się doprowadzić swój silnik do porządku, a co w nim takiego remontowałeś ?????

Opublikowano

cisnienie jest ok, pod vaga sie nie wpinalem, musze kabelek kupic tylko nie wiem jeszcze jaki

A olej mam Mobil 10w40

2.7 Biturbo to benzyniak :wallbash: Też myślę nad swapem na 1.8T... Więc mogę Ci opchnąc mojego ALT :wink4: Chyba jeden z niewielu zdrowych na forum co oleju nie chapie :decayed:

Co do swapa ktoś się orientuje w temacie??

Opublikowano
  • Autor

szlif płaszczyzny, uszczelki, pierścienie, jedna cewka, uszczelniacze, pompa wody, sprzęgło i tyle robilem,

ile bys chcial za tego ALT ?

Opublikowano

szlif płaszczyzny, uszczelki, pierścienie, jedna cewka, uszczelniacze, pompa wody, sprzęgło i tyle robilem,

ile bys chcial za tego ALT ?

Kurcze nie mam kasy na swapa teraz i w ogóle nie wiem czy nie lepiej drugie auto kupić :gwizdanie: Ale myśle że ze 2k... Ori przebieg 154tyś :cool1: