Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] zmiana skrzyni 5 biegów na 6 biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to że warto to już wiem...ale chciałem się poradzić...jakiej skrzyni biegów mam szukać (jakie oznaczenia???) i gdzie? CP jeszcze trzeba zmienić? Jakiś system zmiany biegów (wodziki???) , gałkę??? Może ktoś już ćwiczył ten temat? Dziękuję z góry...

Opublikowano
  • Autor

a jakie sa roznice pmiedzy tymi skrzynkami??? ew...ktora jest najlepsza....[br]Dopisany: 13 Sierpień 2007, 15:02 _________________________________________________aha i jeszcze jedno: gdzie znaleść te 3 magiczne literki oznaczajace skrzynie?

czy nie ma różnic w półosiach pomiedzy 5 biegami a 6 biegami???[br]Dopisany: 13 Sierpień 2007, 22:59 _________________________________________________Znalazłem skrzynkę 6 biegową od A4 (8D0-jakie to audi) nr 01E 301 211 C (nr wybity na skrzyni) i inny na karteczce 01E 300 047 K...

Co to za skrzynia? Bedzie pasowała? Napewno nie pasuja obecne półosie...ale może jakies bedą pasowały???

prosze o pomoc....

Opublikowano

8D0 to poprzedni model (B5 po lifcie...)

Opublikowano
  • Autor

??? nikt , nic....????

znikąd pomocy...

Opublikowano

01E 301 211 C to pokrywa, taka sama dla skrzyń w dizlach i na przykład otto 1.8, więc po tym nie poznasz.

Tutaj szukaj oznaczenia skrzyni :

20070820194754wk0.png20070820194819fs5.png

GBA ma na przykład czujnik G22, FRL nie ma ... Przełożenia te same.

FTT, FYT, GBC jest z quattro,

A kiedy uzupełnisz profil ? No i dlaczego chcesz zmienić tę skrzynię...

Opublikowano

pre_pl: chyba zalety skrzyni 6 sa oczywiste, szczegolnie w trasie :cool:

Opublikowano
  • Autor

dzięki za zainteresowanie...

1.uzupełniłem profil.

2.służbowy pasek ma 130 km i 6 biegów i widzę jednak różnice...dlatego chciałem powalczyć.drugi powód to okazyjny zakup skrzyni z Audi A4 z 2003 roku...1,9 TDI (rozbity z GB)... skrzynia ma oznaczenie 0814033FRK (w miejscu oznaczonym 1 na schemacie). Dalej nic nie wiem. Napewno nie pasuja półosie... Jakie będą pasowały?

dziekuje z góry za pomoc...[br]Dopisany: 20 Sierpień 2007, 21:57 _________________________________________________Aha i dalej nie wiem co to za skrzynia....[br]Dopisany: 20 Sierpień 2007, 22:11 _________________________________________________A w punkcie 2 mam na skrzyni oznaczenie: 01E 301 103 K-L....

Na przegubie wew jest oznaczenie: 4A0 407 341 B

POMOCY?

(co to za skrzynia co to za przeguby i jakich ja bede potrzebował...)[br]Dopisany: 20 Sierpień 2007, 22:16 _________________________________________________POMOCY...nie wiem jakie półosie mogą pasować...

Opublikowano

A w punkcie 2 mam na skrzyni oznaczenie: 01E 301 103 K

ta nie podejdzie do A4, zarejestruj się na www.vagcat.com to sam będziesz mógł sprawdzić...

Znalazłem, że była montowana w A6

Opublikowano
  • Autor

na allegro znalazłem te skrzynie od Passata...piszą że pasują do A4 i A6...

z wyglądu i pomiarów wydaje się że pasuje-poduszka,wodziki,kabelki...nie pasują jedynie półosie...

i problem...