Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Polerowanie przednich lamp/wymiana klosza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy plastik w zetknięciu z lakierem bezbarwnym nie zajdzie w reakcje chemiczną i nie zrobi się matowy :mysli:.

:mysli: plastik w zetknieciu z lakierem...nie powinno byc zadnego problemu :wink4:

Opublikowano

Do lakieru dodajesz utwardzacz i rozpuszczalnik, proponuje najpierw na jakimś małym kawałku sprawdzić zanim zepsujesz cały klosz .

Opublikowano

Do lakieru dodajesz utwardzacz i rozpuszczalnik, proponuje najpierw na jakimś małym kawałku sprawdzić zanim zepsujesz cały klosz .

ja sobie zdaje sprawe ze do lakieru dodajesz utwardzacz i rozcienczlnik...ale mysle ze z kloszem i tak nie powinno sie nic stac :przebiegly:

Opublikowano

jasne że nie tylko jak dasz za grubą warstwę to mogą być jakieś rozbłyski,nierówna linia światła czy się mylę jeśli tak to mnie uświadomcie :(

Opublikowano

Będziemy wiedzieć jak ktoś spróbuje to zrobić :gwizdanie:

Opublikowano

przypadkiem sie zgadałem z kumplem i wlasnie jest po polerce lamp w A3

lapmpy przed:

p1110713w.jpg

lampy po:

p1110716.jpg

z tego co mi pisał to zrobił to jedynie papierem ściernym i auto max`em

efekt elegancki :naughty:

Opublikowano

Jak już się bawić w polerowanie, to można kupić coś takiego:

http://www.tradetec.pl/product_info.php?products_id=934&osCsid=97544d8d33edb4810ed4f3b546bbf63e[br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 10:40_________________________________________________Co do malowania klarem samochodowym, to raczej byłbym bardzo ostrożny, a nawet sceptyczny.

Owszem spotkałem się z lakierem anty-graffiti na bazie amoniaku, również do laminatów, którego powłoka ostateczna wynosi od 5 do 7 mikronów, ale nie wiem, jak sprawdziłoby się na przezroczystym tworzywie.

Opublikowano

Jak już się bawić w polerowanie, to można kupić coś takiego:

http://www.tradetec.pl/product_info.php?products_id=934&osCsid=97544d8d33edb4810ed4f3b546bbf63e[br]Dopisany: 22 Lipiec 2010, 10:40_________________________________________________Co do malowania klarem samochodowym, to raczej byłbym bardzo ostrożny, a nawet sceptyczny.

Owszem spotkałem się z lakierem anty-graffiti na bazie amoniaku, również do laminatów, którego powłoka ostateczna wynosi od 5 do 7 mikronów, ale nie wiem, jak sprawdziłoby się na przezroczystym tworzywie.

ta pasta co Tomiczka podal to ciekawe ustrojstwo...chyba kupie i na poczatek sprawdze na szybce telefonu :wink4:

Opublikowano

Wpiszcie na You Tube Polish Head light to jest tam dużo filmików jak to zrobić .

Opublikowano

Ja póki co, nie mam zaśniedziałych lamp, ale po wewnętrznej stronie ( w środku klosza ) jest trochę syfu w postaci kurzu, jak zapalam światła wieczorem to widać mocno okurzony klosz, taki mały dyskomfort czuję gdy na to patrzę :).

Czy jest przy tym dużo dłubania żeby rozebrać ten klosz i go przetrzeć?

Opublikowano

jest wątek o czyszczeniu klosza-poszukaj :wink4: