Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] MIgająca kontrolka świec żarowych, duże spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Wczoraj popołudniu ruszyłem w trasę. Niestety wysoka temperatura chyba nie służy mojemu autu :)

Na drodze ekspresowej zaczęła migać mi kontrolka świec żarowych, zauważyłem że przy wciśnięciu hamulca od razu gasła. Na odcinku 160km stało się to około 6 razy w różnych odstępach, samochód nie tracił mocy jechał normalnie jednak spalił zdecydowanie więcej niż normalnie.

Czy przyczyną może być czujnik stopu? Jednak ten czujnik nie ma nic wspólnego ze spalaniem :confused4:

P.S. Dodatkowo zauważyłem że nie działa tempomat, możecie powiedzieć który bezpiecznik odpowiada za niego?

Opublikowano

generalnie kontrolka od świec jest też sygnalizatorem że jakis błąd wykrył komputer... może to sie z wieloma rzeczami wiązac:) może być nawet pierdółka jakaś. w związku z czym najlepiej będzie podlączyc kompa i zobaczyc co mu nie pasuje.

Opublikowano

Przyczyną niedziałającego tempomatu może być czujnik stopu.Mimo wszystko jakbyś podpiąl go pod Vag-a byłoby łatwiej znależć awarie.

Opublikowano

Jutro sprawdzę błędy.

Postaram się również poprosić któregoś z kolegów A4-klubu z okolic Warszawy żeby pomógł i pokazał mi jak robić te pieprzone logi [br]Dopisany: 18 Lipiec 2010, 21:18_________________________________________________Może ktoś zna cenę nowego czujnika stopu? [br]Dopisany: 18 Lipiec 2010, 21:55_________________________________________________Problem rozwiązany.

W Piątek zdejmowałem tylną półkę i odpiąłem trzecie światło stopu :> Dzisiaj podpiąłem VAG'a wyskoczył błąd czujnika, już miałem do ASO lecieć. Jakoś tak przypadkiem zauważyłem jak sobie w bagażniku kabelki dyndają :> podpiąłem wykasowałem błąd, kontrolka póki co nie zaświeciła się ani razu, tempomat również śmiga :polew: