bandit31 Opublikowano 18 Lipca 2010 Opublikowano 18 Lipca 2010 Mam problem z radiem concert CD,a mianowicie po włożeniu CD (orginal lub wypalana) gra kilka minut i po chwili słychać trzaski.Nie wiem czy to jest wina zabrudzonego lasera czy może laser juz pada.Laser czyściłem płyta czyszcząca kilka razy i przez jakiś czas było spoko,lecz problem wraca.Pomóżcie!!!! ::
IRO293 Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 mam dokładnie to samo,nie wiem co mam z tym zrobić? Radio gra normalnie,żadnych trzasków.
bandit31 Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Opublikowano 21 Lipca 2010 No wlasnie,mam to samo.Moze to laser pada,albo trzeba go "podkrecic" lub przeczyscic.Najgorsze ze nie wiem jak za to sie zabrac :embarrassed:jestem kompletnie "zielony" w tych sprawach
airbob Opublikowano 29 Lipca 2010 Opublikowano 29 Lipca 2010 Płyty czyszczące to taki półśrodek, zresztą w niesprzyjających warunkach potrafią uszkodzić mechanizm, zwłaszcza w przypadku zmieniarek. Aby porządnie wyczyścić laser należy dobrać się do niego i przetrzeć soczewkę wacikiem najlepiej nasączonym izopropanolem.
Rekomendowane odpowiedzi