Doman13 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witajcie Czy wypiecie koputera z kabli i wyjęcie go ze skrzynki przy podszybiu jest bezpieczne? Czy po ponownym wpięciu kumputera auto zgłupieje i bede musiał wzywać fachowca. Chce zdjąć obudowę komputera bo prawdopodobnie jakąś szczelinką pod nim są czy mi się woda do środka wszystko inne posprawdzałem i posmarowałem mazidłem, została tylko skrzynka komputera pod spodem. Dzięki z góry
Wihajster Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 spokojnie mozesz wyjąć tylko aku najpierw odłącz
Gość MorgothV8 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 zdarzało się że stare kompy (zaznaczam stare dwupłytowe) psuły się po ich otworzeniu (nie wyjęciu)
gadi Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Ja u siebie nie wypinałem, tylko trochę go uniosłem i do okoła uszczelki posmarowałem sylikonem.
grippen Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 dla pewności odepnij akumlator najpierw - póżniej + to będziesz miał ok :th:
Doman13 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Dzięki bardzo za odpowiedzi. właśnie jestem po operacji uszczelniania. I w końcu nie cieknie. Woda lała się do środka tuż koło przekaźników bezpieczników kabli i całego elekrtycznego ustrojstwa jak dorwe tego elektryka co ostatnio grzebał to mu Tak czy inaczej podniosłem tylko komputer nie wypinałem, potem podniosłem trochę obudowę od dołu odtłuściłem , wysuszyłem i olkitem potraktowałem (takie ustrojstwo do uszczelnień akwariów, rur, okien używane przez hydaulików, trzeba na ten olkit uważać bo się strasznie klei i moje ręce po operacji były czarne). No na reszcie nie cieknie... Jaka miła suchość... Aha bym zapomniał podniosłem podłogę i okazało się że pod nogami mam powodź. Wyjąłem zatem fotele, listwy boczne i podłogę podniosłem. Teraz się suszy i pewnie trochę to potrwa. Zdjęć nie robiłem bo na formu są fotostory jak to robić. Szukać trzeba i można samemu naprawiać swoje auto (nawet informatyk) Dobras to teraz czas na po udanym dniu
Rekomendowane odpowiedzi