Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyjęcie komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Czy wypiecie koputera z kabli i wyjęcie go ze skrzynki przy podszybiu jest bezpieczne?

Czy po ponownym wpięciu kumputera auto zgłupieje i bede musiał wzywać fachowca.

Chce zdjąć obudowę komputera bo prawdopodobnie jakąś szczelinką pod nim są czy mi się woda do środka :(

wszystko inne posprawdzałem i posmarowałem mazidłem, została tylko skrzynka komputera pod spodem.

Dzięki z góry

Opublikowano

spokojnie mozesz wyjąć ;) tylko aku najpierw odłącz

Opublikowano

zdarzało się że stare kompy (zaznaczam stare dwupłytowe) psuły się po ich otworzeniu (nie wyjęciu)

Opublikowano

dla pewności odepnij akumlator najpierw - póżniej + to będziesz miał ok :th:

Opublikowano

Dzięki bardzo za odpowiedzi.

właśnie jestem po operacji uszczelniania. I w końcu nie cieknie. Woda lała się do środka tuż koło przekaźników bezpieczników kabli i całego elekrtycznego ustrojstwa :confused4: jak dorwe tego elektryka co ostatnio grzebał to mu :bicz:

Tak czy inaczej podniosłem tylko komputer nie wypinałem, potem podniosłem trochę obudowę od dołu odtłuściłem , wysuszyłem i olkitem potraktowałem (takie ustrojstwo do uszczelnień akwariów, rur, okien używane przez hydaulików, trzeba na ten olkit uważać bo się strasznie klei i moje ręce po operacji były czarne).

No na reszcie nie cieknie... Jaka miła suchość...

Aha bym zapomniał podniosłem podłogę i okazało się że pod nogami mam powodź. Wyjąłem zatem fotele, listwy boczne i podłogę podniosłem. Teraz się suszy i pewnie trochę to potrwa.

Zdjęć nie robiłem bo na formu są fotostory jak to robić. Szukać trzeba i można samemu naprawiać swoje auto (nawet informatyk)

Dobras to teraz czas na :drunk: po udanym dniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...