Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BFB] Kontrolka poziomu oleju ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ...

dzisiaj podczas jazdy pojawiła się kontrolka niskiego stanu oleju ( miała rację) . nie czekałem długo tylko kupiłem olej , filtry i wymiana (tak już naszła na to pora) , zalałem świeżutkim 5W30 i ... kontrolka nadal świeci mimo prawidłowego poziomu oleju ;(. co się stało , czujnik czy jakiś błąd ? jak go zlikwidować ?

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

to jest kontrolka ciśnienia oleju, sprawdź lepiej szybko czy masz poprawne ciśnienie, jeżeli masz szczęście to padł czujnik, jeśli nie to pompa,

Opublikowano

Póki co kontrolka świeci, musiałem nim jechać dziś do pracy, olej w porządku, nie grzał się silnik( więc smarowanie chyba było) motor nie wydawał jakiś dziwnych dźwięków, wieczorem podłączenie do kompa więc może coś już będę wiedział więcej ...

mk [br]Dopisany: 21 Lipiec 2010, 13:11_________________________________________________

Póki co kontrolka świeci, musiałem nim jechać dziś do pracy, olej w porządku, nie grzał się silnik( więc smarowanie chyba było) motor nie wydawał jakiś dziwnych dźwięków, wieczorem podłączenie do kompa więc może coś już będę wiedział więcej ...

mk

okazało się ze błąd, szło wykasować VAG-im :)

mk