Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] 1,8T 150 KM - wgrałem dziś program, mieszane odczucia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niby tak, ale jeżeli teraz ma np. 1-1.2 bara

z K03 ???? Mateusz-proszę Cię...

no co, na śląsku tyle ładuje :naughty:

Opublikowano

przed zmianą softu można sprawdzić jakie przy tej mocy kolega ma doładowanie :gwizdanie:

ja tam bym ciagle z pedalem w podlodze jezdzil i cieszyl sie ze mam tyle kucykow pod maska

niby tak, ale jeżeli teraz ma np. 1-1.2 bara to może być :decayed:

wtedy jeździć i butować i się cieszyć :>

nie za duzo troszke tych barow? :gwizdanie:

1 bar to normalność dla k03

a jak odrobinę przeładuje do 1.2 bara to też nic się nie stanie :decayed:

ja tam sie nie znam ale jak dla mnie to 0.9 to juz taki max wydajnosc/moc/bezpieczne uzytkowanie

1.2 to mialem jak WG odlaczylem

Opublikowano

a jak odrobinę przeładuje do 1.2 bara to też nic się nie stanie

pokaż mi K03-które utrzyma 1 bar-jak utrzyma 0,9 będzie dobrze- nie liczymy peaku-chwilowo ,to 1,5 bara dmuchnie
Opublikowano

niby tak, ale jeżeli teraz ma np. 1-1.2 bara

z K03 ???? Mateusz-proszę Cię...

no co, na śląsku tyle ładuje :naughty:

teeraz juz wiemy skad u ciebie taka moc :gwizdanie:

Opublikowano

a ja wydałem jakieś 8000 tysi żeby mieć 230 km :wallbash: ku***a a tu samym programem tyle robią,

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

a jak odrobinę przeładuje do 1.2 bara to też nic się nie stanie

pokaż mi K03-które utrzyma 1 bar-jak utrzyma 0,9 będzie dobrze- nie liczymy peaku-chwilowo ,to 1,5 bara dmuchnie

to się nie dogadaliśmy, ja miałem na myśli w Peaku :wink4:

normalnie teraz mi trzyma 0.7 bara :)

a przed programem było 0.4 bara

tak więc trochę zamieszałem :naughty:

Udy, mogłeś dołożyć jeszcze 7 tysi i mieć koło 300 kuca :kox: :gwizdanie:

Opublikowano

dobra-nieważne :wink4: co to za tuner?

Opublikowano

podeślij mi 7 tysi :kox: :kox: :kox: i chętnie zrobię: 50 1140 2004 0000 3402 5197 4809 :decayed: :decayed: :decayed: bo robi się małooooo :disgust: :disgust: :disgust:

Opublikowano

ktory?

Opublikowano

ktory?

no ten co tyle mocy dodaje samym programem-też pojade,a co...
Opublikowano

To może jakiś grupowy... :naughty:

Opublikowano

ktory?

Był już na forum taki co zrobił 250 samym softem :polew:

Opublikowano

ktory?

przeciez w pierwszym poscie jest

Opublikowano

dobra-koniec szydery z tunera,co robi cuda- Cornek-szkoda,że nie podpytałeś się wcześniej,gdzie lepiej i wiarygodniejsze rezultaty osiągnąć...teraz-to już tylko pozostało pojechać gdzieś na inną/wiarygodniejszą hamownię i stwierdzić ,co tak na prawdę wgrali do auta...potem można uderzyć to tego warsztatu i żądać zwrotu pieniędzy

Opublikowano
  • Autor

poczytałem trochę dział 1,8T 20V na innym forum i dowiedziałem się stamtąd, że mój silnik (AUM, montowany tylko w VW i Skodach, w audi a4 już nie) trochę się różnił od starych 1,8T:

turbina k03s zamiast k03

wtryski 320cc zamiast 280cc

większe otwory w kolektorze ssącym o 9mm

Przy mnie hamowali jeszcze 2 auta, seicento 1,1 które w serii ma 54 konie tu miało 60 i alhambre 1,9 tdi 110 koni która miała 120 koni. Idąc tym tropem ich hamownia trochę moim zdaniem podkręca wyniki, a skoro mam bebechy prawie jak w wariancie 180konnym (turbo, wtryski, kolektor) to można przyjąć że ma koło 205 KM i niecałe 300 Nm po programie

Ale żeby się tego dowiedzieć najelpiej znaleźć porządną hamownię i przede wszystkim zmierzyć ciśnienie doładowania. Na tym drugim się nie znam, w zwykłym serwisie sprawdzą mi to czy tylko firmy tuningowe mają sprzęt do tego?

Opublikowano

ja bym założył wskaźnik doładowania :)

a jak nie chcesz to poproś kogoś obeznanego w temacie żeby sprawdził Ci VAGiem ciśnienie doładowania :wink4:

Opublikowano

turbina k03s zamiast k03

identycznie jak w BEXie 190 konnej A4-gdzie samym programem można 220+w zależności od kondycji auta,ale do tego potrzeba drugiego IC,bo jeden seryjny nie da rady tego schłodzić-szczególnie przy temperaturze,jaka masz na wykresie 22*-w dolocie spokojnie masz wtedy ponad 60*,gdzie powyżej 40 powietrze jest już tak ciężkie,że prawie tlenu tam nie ma-więc skąd ma się ta moc brać? z samego paliwa-tak się nie da :wink4:
Opublikowano

Jego prawo :) i widze ze jednak probuje sam siebie przekonac ze bedzie OK :) .

Opublikowano

poczytałem trochę dział 1,8T 20V na innym forum i dowiedziałem się stamtąd, że mój silnik (AUM, montowany tylko w VW i Skodach, w audi a4 już nie) trochę się różnił od starych 1,8T:

turbina k03s zamiast k03

większe otwory w kolektorze ssącym o 9mm

Przy mnie hamowali jeszcze 2 auta, seicento 1,1 które w serii ma 54 konie tu miało 60 i alhambre 1,9 tdi 110 koni która miała 120 koni. Idąc tym tropem ich hamownia trochę moim zdaniem podkręca wyniki, a skoro mam bebechy prawie jak w wariancie 180konnym (turbo, wtryski, kolektor) to można przyjąć że ma koło 205 KM i niecałe 300 Nm po programie

Ale żeby się tego dowiedzieć najelpiej znaleźć porządną hamownię i przede wszystkim zmierzyć ciśnienie doładowania. Na tym drugim się nie znam, w zwykłym serwisie sprawdzą mi to czy tylko firmy tuningowe mają sprzęt do tego?

to jaki ty masz wreszcie silnik?? AUM z tego co kojarze jest poprzeczny, w profilu masz ANB

nie zmienia to nic bo na zadnym z nich nie jest mozliwe uzyskanie takiej mocy na seryjnych gratach ale okresl sie :wink4: