Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dylemat .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Sprawa polega na tym ze potrzebuje felg ale sprawa jest o tyle skomplikowana ze na standardowych 195/65 R15 przy moim zawieszeniu wjazd na niezbyt równy podjazd konczy sie oberwaniem dokladki przedniego zderzaka .. oslony pod silnik juz raz zostały gdzies na drodze i ...

Potrzebuje alufelg ale czy przy tak niskim zawieszeniu 205 / 55 r 16 cos mi podniesie auto do góry ??

W przypadku felg 17 cali jaka jest maksymalna wysokosc opony jaka moge wsadzic do A4 bez ocierania opony o nadkole ???? [ np. wejdzie 205/50/17 ? ]

http://moto.allegro.pl/item222342651_felgi_17_z_oponami_pirelli_audi_a8_s8.html - takie zestaw wszedł by czy ocieranie i problemy ??

Jak wielka róznica w tym przypadku bedzie w wysokosci auta na 16 i 17 ?? - czy auto bardziej mi sie podniesie na 16 czy 17 czy to jeden guzik ?

Czaytałem ze wizulanie felgi 17 to dobre wyjscie ale z komfortem jady jest roznie ...znajomi mechanicy i oponiarze odradzaja stanowczo jazde na 17 gdyz wg nich to " jazda wozem drabiniastym " ...

Jaka jest najlepsza opcja by podnieśc auto nie tracac zbytnio na komforcie jazdy ?? Bo poduszkowcem to nie tak ciekawie jeździć i to z nozem na gardle czy zachacze i oberwe czy nie :kwasny:

Prosze o konkrety ... i uzywalem opcji szukaj :)

Opublikowano

To nie rozmiar felgi decyduje o wysokości auta, tylko rozmiar opony połączony wielkością felunku (np.195/65R15). Rozmiar opon nie może być większy niż o 4%, więc niewiele podniesiesz w ten sposób auto, a poza tym będzie to kiepsko wyglądać... Lepiej pomyśl o wymianie sprężyn...

Opublikowano
  • Autor

To nie rozmiar felgi decyduje o wysokości auta, tylko rozmiar opony połączony wielkością felunku (np.195/65R15). Rozmiar opon nie może być większy niż o 4%, więc niewiele podniesiesz w ten sposób auto, a poza tym będzie to kiepsko wyglądać... Lepiej pomyśl o wymianie sprężyn...

dokładnie ..zdaje sbie z tego sprawe ale kombinuje i głowkuje :disgust: a nie chciałbym wymieniać sprezynek bo prawie nowe H&R czerwone :(

Wyglad wygladem ..mi chodzi o to zeby unosił sie troszke wiecej nad ziemia :disgust:

Opublikowano

ale i tak wiecej niż 4% nie wolno zwiększyć, efekt będzie minimalny... Twój wybór, ja odradzam :no:

Opublikowano

mozna tez wydluzyc sprezyne dokladajac okreslonej długości kawalek bardzo twardej sprezyny.

Opublikowano

ja chętnie odkupie sprężynki :naughty: i dorzuce swoje orydżinale :):thumbup:

Opublikowano
  • Autor

mozna tez wydluzyc sprezyne dokladajac okreslonej długości kawalek bardzo twardej sprezyny.

to miał byc zart ? nie chce ingerowac w zawieche tylko w koła :mysli:

Keżor - przemysle propozycje ale raczej .. :thumbdown::tongue4:

Prosze o rady Panowie :embarrassed:

Opublikowano

Keżor - przemysle propozycje ale raczej .. :thumbdown::tongue4:

sprzedaj sprężyynkii :evil: :evil: :evil: :evil: biedne auto :) ja bym zmienił sprężyny :gwizdanie:

Opublikowano

akurat podnoszenie zawiechy przez zastosowanie wiekszych kol to najgorszy wariant, po 1 : moze ocierac, po 2 : auto bedzie wygladalo jak niedorobiony SUV.

z mojej strony moge polecic jedynie zmiane stylu jazdy, nie musisz szukac najwyzszych kraweznikow w miescie ...... ja na gwintowanym zawieszeniu i max glebie jaka moge miec na tych laczkach ktore mam nie zadrapalem nawet zderzaka, a co dopiero zgubic oslone silnika ...... a wjezdzam na 3/4 kraweznikow jakie sa w miescie .....

Opublikowano

a niby dlaczego? to spa bardzo twarde sprezyny i nie wplywa to negatywnie na wlasciwosci jezdne. a wrecz przeciwnie, moze nawet polepszyc. np w DTM i innych seriach sa wlasnie takie 2 czesciowe sprezyny stosowane.

http://www.h-r.com/index.php?inhalt=produkt-rennsportfedern&sprache=de

tu sobie mozna poczytac troche o tym...

Opublikowano

Zakładanie większych profili opon nic nie pomoże, będą tylko obcierać przy skręcie.

Jedyna rada sprężynki

Opublikowano
  • Autor

moja technika jazdy to jazda z sercem na ramieniu i w trosce o miske olejową :disgust:

Hmm...szkoda mi sprezynki wywalać i jeździć allroadem .. ale niedługo zima :chytry:

A moze gwint to jakas alternatywa będzie ?? jak to sie ma to wysokosci i jak to jest z regulacja ?? jaka cena za zestaw gwintu ?

Opublikowano
  • Autor

Mnie sie to podoba .. trosze duzo ale mam nadzieje ze zamontuja sobie kiedys hydraulike/pneumatyke ... poki co .. dylematu ciag dalszy :mysli:[br]Dopisany: Sierpień 15, 2007, 04:22:59 _________________________________________________felgi i oponki zakupione temat mozna zamknąć .

dziekuje za pomoc wszystkim .

Opublikowano
  • Autor

wszystko pięknie oprócz ceny :kwasny:

cena wygorowana ..wiadomo ze bezposredni import ze stanów sprzety to by było taniej no ale ... :disgust:

mi sie pomysł podoba i kto wie kto wie ... :mysli: