bondzo83 Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 Założyłem regenerowaną maglownice i pojechałem na zbieżność, po ustawieniu przejechałem się, kierownica w prawo o 2 stopnie i ściąga na prawo, wracałem 3 razy na stacje niestety mechanik rozkłada ręce i nic nie może zrobić, na przyrządach jest ok a ściąga, byłem w innym warsztacie się podpytać ale pan mechanik powiedział że trzeba całą geometrię ustawić razem z tylną osią, dodam ze miesiąc temu ustawiałem na tej samej stacji geometrie po wymianie zawieszenia i wszystko było OK.
A-rek Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 tylna os jest na belce wiec sie jej nie ustawia wiec nie wiem o co chodzi temu mechanikowi, najlepiej pojedz do jeszcze innego. skoro na przyrzadach jest wszystko ok to nie mam pojecia dlaczego ci sciaga...
bondzo83 Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Opublikowano 24 Lipca 2010 Byłem jeszcze na innej stacji diagnostycznej i u nich także na przyrządach jest ok , rozmawiałem z fachowcem który regenerował maglownice i też nie wie o co chodzi, i jak mnie zapewniał podczas montażu też nie powinno nic się zepsuć i zamontować maglownicy źle się nie da.
A-rek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 a na jakich oponach jezdzisz :?: chodzi o rozmiar
bondzo83 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 225/55/r16[br]Dopisany: 02 Sierpień 2010, 17:59_________________________________________________a czy jest możliwe że ta maglownica jest źle zregenerowana??
A-rek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 a czy jest możliwe że ta maglownica jest źle zregenerowana?? nie 225/55/r16 i tu masz odpowiedz. 225 to juz jest szerokie kolo i sciaga cie w koleinach. magiel po zregenerowaniu nie ma zadnych luzów i teraz duzo bardziej jest odczuwalne plywanie w koleinach.
bondzo83 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 a da się "zrobić" ten układ mniej czułym :> trochę denerwuje to ściąganie tym bardziej że zawsze szedł prosto
A-rek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 mozna delikatnie popuscic srube na maglu ktora redukuje luzy ale czy to dobry pomysl to watpie
bondzo83 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Dokładnie w zakładzie gdzie regenerowałem to samo mi powiedzieli wiec co trzeba się przyzwyczaić
Rekomendowane odpowiedzi