Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Czy to może być problem z wałem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem, właśnie nie dawno brat wrócił od mechanika....

ostatnio zauważyłem że auto mi troche dziwnie pali (niby łapie pali ale podobno ma inaczej), chodzi o to że zauważyłem stojąc na luzie, że w środku coś tak lekko tłucze, niby tak jakby obroty schodził , pojechałem do mechanika na komputerze nic nie wykryło, mechanik coś powiedział że może wytarł się wał rozrządu i że może przez to...?, również się przejechał i powiedział że teraz auto nie ma 140km(ja tam z tym dokładnie nie wiem bo wcześniej jezdziłem A3 110km i tam różnice widze, ale on mówi że napewno nie ma 140km

możecie mi pomóc bo już sam zkupiałem...

Pozdr i proszę o pomoc

Opublikowano

Jaki przebieg ma silnik ? .Na forum jest dużo o silniku BLB . Może poczytaj o imbusiku z pompy olejowej, przy wymianie rozrządu należy go wymienić.Postaraj się zlokalizować miejsce tego hałasu.

Opublikowano
  • Autor

auto ma przejechane 230tys, to nie jest hałas tylko czasami jak stoje np na światłach to tak zatrzepie lekko autem i to czuć jak sie siedzi za kierownicą... i jakoś niby dziwnie pali, łapie za pierwszym no ale jakoś dziwnie...

dzwoniłem teraz do innego mechanika i on mi mówi że raczej wał nie bo by cały czas tak trzepało ... więc nie wiem już sam

Opublikowano

W tym typie tak już jest :shocked: na forum jest to opisane. Wpisz w szukaj czym jesteś zainteresowany i znajdziesz. Tutaj coś możesz znależć

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?action=search2

Opublikowano
  • Autor

czyli koledzy żaden wał nie jest do wymiany? bo cosik mechanik tak mówił że to może być to i koszty trochu by były..?

Opublikowano

Mechanik jakieś bzdury opowiada,to nie wał.Może PD siadają, albo wiązka elektryczna do PD jest wiele tematów na ten temat szukaj i czytaj.

Opublikowano
  • Autor

trochu poczytałem o tych drganiach na luzie...i z tego co widzę to te typy tak mają więc mechanik do końca za bardzo nie wie.

jeszcze z tym odpalaniem bo coś mi się wydaje że zadługo ciągnie...

Opublikowano

trochu poczytałem o tych drganiach na luzie...i z tego co widzę to te typy tak mają więc mechanik do końca za bardzo nie wie.

jeszcze z tym odpalaniem bo coś mi się wydaje że zadługo ciągnie...

Na zimnym i tak samo na ciepłym pali? Długo to znaczy co? :mysli:
Opublikowano
  • Autor

kurde nie wiem jak to opisać, np przekręcam kluczyk i muszę trzymać az załapie coś takiego

Opublikowano

auto ma przejechane 230tys, to nie jest hałas tylko czasami jak stoje np na światłach to tak zatrzepie lekko autem i to czuć jak sie siedzi za kierownicą... i jakoś niby dziwnie pali, łapie za pierwszym no ale jakoś dziwnie...

dzwoniłem teraz do innego mechanika i on mi mówi że raczej wał nie bo by cały czas tak trzepało ... więc nie wiem już sam

jak telepie przy odpalaniu na zimno to dwumas

Opublikowano
  • Autor

hmmmm te telepanie nie przy odpalaniu tylko czasami występują jak stoje na światłach....

Opublikowano

"wytarł się wał rozrządu" - czyli mechanik miał na myśli wałek rozrządu, a nie wał. A to taka różnica jak pomiędzy włosem a włośnicą.

Opublikowano
  • Autor

"wytarł się wał rozrządu" - czyli mechanik miał na myśli wałek rozrządu, a nie wał. A to taka różnica jak pomiędzy włosem a włośnicą.

tak właśnie o to chodzi, tak powiedział. mówił że jeśli to to, to auto będzie inaczej paliło i będzie miało wtedy 140km a teraz nie ma. Ma rację? nie dawno zakupiłem te autko, to gość za przeproszeniem zrobił mnie w ciula kużwa.

Opublikowano

Jak bardzo niedawno? Jesli auto ma wady ukryte, to mozesz oddac auto sprzedawcy...

Opublikowano
  • Autor

2 tyg temu, czyli nie jeździć autem??[br]Dopisany: 28 Lipiec 2010, 21:27_________________________________________________panowie jednak wał jest ok, prawdopodobnie wtrysk jeden siadł. Ile to mniej więcej może kosztować bo jestem ciemny w tym temacie?

pozdr.