Ossek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam. Czy błąd 18.3 może powodować palenie bezpiecznika od klimatyzacji? Od kilku dni wyświetla mi się ten błąd ale wczoraj po odpaleniu auta, w momencie kiedy siła nadmuchu rosła, strzelił bezpiecznik. Wymieniłem go i przez jakiś czas było dobrze. Jednak dziś znów wywaliło bezpiecznik przy zwiększaniu siły nawiewu. Wymieniłem go i musiałem jeździć na słabym nadmuchu. Szczotki silnika dmuchawy już do mnie idą ale wcześniej chciałbym poznać Wasze opinie. PS. Wczoraj rano oddałem auto do mechanika w celu usunięcia katalizatora (którego, jak się okazało już nie było ) ale mechanik i tak musiał spawać dziurę, którą wcześniej zrobił w puszce. Może ma to jakieś znaczenie. Z góry dziękuję za pomoc.[br]Dopisany: 01 Sierpień 2010, 13:57_________________________________________________Wymieniłem dziś szczotki (8x9x22) w silniku dmuchawy, po złożeniu ruszyła lecz przy próbie zwiększenia siły nawiewu nadal wywala bezpiecznik. Błąd 18.3 też nie zniknął. Możliwe, że to z powodu nowych szczotek? Są ścięte równo a nie koliście i muszą się dotrzeć, żeby ładnie przylegać do komutatora? Czy przyczyny szukać gdzie indziej?
Rekomendowane odpowiedzi