mily Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Witam!! Od kolegi Sztomela uzyskałem informację jak sprawdzić ustawienie kąta zapłonu. Logowanie wykonałem wczoraj i dzisiaj i uzyskałem trochę inne wyniki. Wykres z wczoraj: i z dzisiaj: Dwie żółte linie z tego co Sztomel pisał powinny się krzyżować na środkowej (czyli niebieskiej), linie żółte cały czas skaczą w małym obrębie ale chyba tak musi być. Panowie, czy to co przedstawia wykres to znaczy że zapłon jest zbyt wczesny czy zbyt późny. Ogólnie jak to jest co się dzieje jak jest za wczesny a co się dzieje jak jest za późny.[br]Dopisany: 01 Sierpień 2010, 15:24_________________________________________________Aha no i co jest pokazane na tych osiach?? Podejrzewam że Fuel Temp to jest temperatura zapłonu paliwa, a Timing to kąt zapłonu?? Dobrze rozumiem?? Czyli Temp zapłonu paliwa jest stała i niezależna od pory roku (zaleźy tylko od jakości paliwa), więc tego nie wyregulujemy, ale Kąt zapłonu jest zmienną którą możemy regulować i w moim przypadku powinna wynosić ok 35.
Rekomendowane odpowiedzi