Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Sprężyny oryginalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam do was pytanie jaka firma robi oryginalne sprężyny do zawieszenia audi A4 B5 moje sprężyny są za niskie z przodu i nie wiem jakie kupić aby było OK w katalogu ETK oznaczenie do mojej Audi przód to 8D0 411 105 AP - wersja z klimom chyba że sie mylę to proszę mnie poprawić nigdzie nie widze nowych sprężyn oryginalnych tylko zamienniki[br]Dopisany: 01 Sierpień 2010, 20:34_________________________________________________czy ktoś wie jaka firma robi sprężyny do audi?[br]Dopisany: 03 Sierpień 2010, 18:40_________________________________________________hej może ktoś wie jakie sprężyny kupić aby auto stało ja na zawieszeniu 1BE

Opublikowano

Obniżone o 20mm kolego

Opublikowano
  • Autor

no tak tylko jakiej firmy ?

Opublikowano

Eibach, weitec

Opublikowano
  • Autor

a czy te sprężny obniżają dokładnie jak 1BE (20mm) i czy twardość jest taka sama

Opublikowano

a czy te sprężny obniżają dokładnie jak 1BE (20mm) i czy twardość jest taka sama

To zależy jak chcesz 1BE to kup obniżajace o 20mm a jak chcesz wiecej to kup inne sa chyba do -70mm. Zapytaj sprzedawce lub napisz zapytanie i doradzi Ci odpowiednią sprężynę.

Opublikowano
  • Autor

właśnie szukam obniżające sprężyny 20mm i nie mogę znaleźć najlepiej pasowały by mi sprężyny 1BE ale są nie dostępne[br]Dopisany: 04 Sierpień 2010, 22:06_________________________________________________czy ktoś widział sprężyny obniżające o 20mm inne niż oryginał prosze się odezwać[br]Dopisany: 07 Sierpień 2010, 08:31_________________________________________________halo niech ktoś mi pomoże czy są jakieś zamienniki sprężyn do 1BE ewentualnie gwintowane zawieszenie które obniży mi auto o 20mm a nie więcej nie chcę robić za pług w zime prosze o wypowiedzi czekam że ktoś coś napisze[br]Dopisany: 07 Sierpień 2010, 19:59_________________________________________________hej jakie sprężyny kupić aby auto stało jak na zawieszeniu 1BE

Opublikowano

dawaj weitec -40 jak ja :kox:

Opublikowano
  • Autor

oj za nisko potrzebuje -20mm , w serwisie koszt sprężyny to 340zł nie dawno kupiłem ładne opony i felgi teraz chcę zamówić amory sachs od TOM77 ale nie mam sprężyn ,kolego grzechu4don -40 mam na przodzie tak wygląda u mnie przód tył jest w standardzie więc jadąc po polskich drogach ocieram a chcę obniżyć auto tak aby się dało jeździć normalnie nie ma jakiś zamienników sprężyn do zawiechy 1BE[br]Dopisany: 09 Sierpień 2010, 08:45_________________________________________________może ktoś chce sprzedać 1BE sprężyny daje 400zł od ręki

Opublikowano

Kup sobie komplet -30 niewielka róznica będzie

Opublikowano
  • Autor

a jakiej firmy tak aby nie były zawrotnej cenie

Opublikowano

niestety -30 będą drogie, mozesz kupic MTSy -35, jesłi kupiłeś felgi min 17ki to bedziesz zadowolony, jesłi to 16ki to ja bym nawet nie obnizał, no chyba ze masz koze straszliwą

Opublikowano
  • Autor

no mam 205/55 R16 moje audi już stoi nisko z przodu ,poprzedni właściciel go obniżył ale z przodu a tył został w standardzie w moim przypadku do felgi 16 elegancko by pasowało zawieszenie 1BE .A od B6 nie będzie pasowało bo do A4 B6 jest więcej takich zawiech?

Opublikowano

no mam 205/55 R16 moje audi już stoi nisko z przodu ,poprzedni właściciel go obniżył ale z przodu a tył został w standardzie w moim przypadku do felgi 16 elegancko by pasowało zawieszenie 1BE .A od B6 nie będzie pasowało bo do A4 B6 jest więcej takich zawiech?

nie będzie

Opublikowano
  • Autor

załamka widze na allegro używane eibach -30 czy te sprężyny będą pasowały do B5 czy na feldze R16 nie będzie za nisko i jakie amortyzatory do tych sprężyn sachs dobrać ,jeszcze jedno zastosowanie sprężyn do silników 1,8 1,8T 1,9tdi 2,4 2,6 2,8 bez automatu w oryginale do tych silników są różne sprężyny czy w opisie jest jakiś błąd

Opublikowano

załamka widze na allegro używane eibach -30 czy te sprężyny będą pasowały do B5 czy na feldze R16 nie będzie za nisko i jakie amortyzatory do tych sprężyn sachs dobrać ,jeszcze jedno zastosowanie sprężyn do silników 1,8 1,8T 1,9tdi 2,4 2,6 2,8 bez automatu w oryginale do tych silników są różne sprężyny czy w opisie jest jakiś błąd

Zależy od ciężaru silnika v będzie cięższa od rzędówki r4

Opublikowano
  • Autor

[br]Dopisany: 11 Sierpień 2010, 20:29_________________________________________________koledzy napiszcie mi czy eibach pro kit (30mm) będzie dobrze pracować z amorami sachs sportowymi proszę o odpowiedz ,muszę szybko kupić amory i sprężyny bo mam nowe felgi i opony i chcę wymienić najpierw zawiechę i ustawić zbieżność ponieważ nie dawno wymieniłem końcówki drążków i jeszcze nie ustawiłem proszę was o pomoc czy taki wybór będzie dobry sprężyny eibach (-30mm) + sachs (do zawieszenia sportowego)

Opublikowano

będzie ok

Opublikowano
  • Autor

Ok, to znaczy amory nie będą sie zużywały szybciej i zawieszenie nie będzie za twarde czym rużnią sie amortyzatory sportowe od standartu ?[br]Dopisany: 13 Sierpień 2010, 23:07_________________________________________________hej czy sachs do zawieszenia sportowego różni się twardością prosze o odpowiedz

:([br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 17:54_________________________________________________mam jeszcze inny problem odnośnie sprężyn eibach ponieważ moje audi A4 1.8T limuzyna ma klime a spręzyny są do wersji bez klimatyzacji czy to nie będzie przeszkadzać?[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 19:52_________________________________________________pomóżcie mi wybrać odpowiednie sprężyny proszę was[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 20:23_________________________________________________jakie powinny być eibach E1532-140 czy E1531-140 audi A4 B5 1995R 1.8TAEB bez quatro manualna skryznia z klimatzyacja[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 20:41_________________________________________________

Ok, to znaczy amory nie będą sie zużywały szybciej i zawieszenie nie będzie za twarde czym rużnią sie amortyzatory sportowe od standartu ?[br]Dopisany: 13 Sierpień 2010, 23:07_________________________________________________hej czy sachs do zawieszenia sportowego różni się twardością prosze o odpowiedz

:([br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 17:54_________________________________________________mam jeszcze inny problem odnośnie sprężyn eibach ponieważ moje audi A4 1.8T limuzyna ma klime a spręzyny są do wersji bez klimatyzacji czy to nie będzie przeszkadzać?[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 19:52_________________________________________________pomóżcie mi wybrać odpowiednie sprężyny proszę was[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 20:23_________________________________________________jakie powinny być eibach E1532-140 czy E1531-140 audi A4 B5 1995R 1.8TAEB bez quatro manualna skryznia z klimatzyacja

[br]Dopisany: 15 Sierpień 2010, 22:21_________________________________________________pnowie prosze was o porade pozdrawiam
Opublikowano

z doborem nowych spręzyn to powinien Ci sprzedawca doradzic już po oznaczeniach :gwizdanie: