Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kategoria B i motocykl 125ccm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj znajomy sprzedawca powiedział mi, że od przyszłego roku wchodzi w życie ustawa, która mówi, że każdy, kto posiada prawko na kat. B będzie mógł się poruszać motocyklem o pojemności nieprzekraczającej 125ccm. Wiecie może coś o tym? szukałem na necie, ale nic konkretnego nie znalazłem. :wallbash:

Opublikowano

Nie słyszałem o tym, ale chyba w Niemczech cos takiego funkcjonuje :mysli:

Opublikowano

były takie plany ale raczej temat umarł...

Opublikowano

Witam, dzisiaj znajomy sprzedawca powiedział mi, że od przyszłego roku wchodzi w życie ustawa, która mówi, że każdy, kto posiada prawko na kat. B będzie mógł się poruszać motocyklem o pojemności nieprzekraczającej 125ccm. Wiecie może coś o tym? szukałem na necie, ale nic konkretnego nie znalazłem. :wallbash:

nic o tym mi nie wiadomo. Jedyne co jest w planach odnośnie jednośladów, to prawo jazdy na skutery. Nie wiem tylko kiedy mają wprowadzić to w życie.
Opublikowano

a jaka jest teraz sytuacja z kat. A ? w jakim wieku można robić itp. ?

Opublikowano
  • Autor

No podobno A ma być od 24 roku życia i to chyba wchodzi w życie, natomiast dodali nowe kategorie A1 i A2. Hmmm to sprzedawca może mnie wprowadził w błąd żebym kupił motocykl? :evil: jeszcze poszukam troche na necie.

Opublikowano

125 cm3 i kategoria B :gwizdanie:

w życiu

Mam znajomą w ośrodku szkolenia i jedyne zmiany jakie nas czekają to prawko na 50cm3 czyli skutery i te inne różne popierdółki, oraz już w lipcu miała wejść w życie ustawa że prawo jazdy kat A będzie dostępne dla osób które ukończyły 24 lata, jak na raze sierpień i dalej cisza :)

Opublikowano
  • Autor

No też mnie to zdziwiło, ale znając nasz rząd to można spodziewać się wszystkiego. W takim wypadku zostaje mi zrobienie prawka 'A'. Orientujesz się może ile kosztuje teraz prawko? zawsze kosztowało 900~ ale teraz coś słyszałem o jakimś podatku czy cuś :wink4:

Opublikowano

No też mnie to zdziwiło, ale znając nasz rząd to można spodziewać się wszystkiego. W takim wypadku zostaje mi zrobienie prawka 'A'. Orientujesz się może ile kosztuje teraz prawko? zawsze kosztowało 900~ ale teraz coś słyszałem o jakimś podatku czy cuś :wink4:

ja zacząłem 2 tyg temu kurs 900 zł :) i jak na razie nie wiadomo od kiedy ma wejść A od 24 lat

Opublikowano

Jest A na zwykly motor i A1 na motor do 125ccm poki co

Opublikowano

a do czego Ci to prawko? chcesz się nauczyć jeździć czy mieć tylko papier?

Opublikowano
  • Autor

Mieć tylko papier i pomykać czymś większym, myślałem, żeby zarejestrować 125 jako 50, ale 125 też troche małe, a większe pojemności to już byłoby przegięcie :P Na motorze trochę jeździłem, także nie potrzebuje jakiś praktyk, jedynie co to się przyzwyczaić do większego :hi: