Budzyn3 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam Po naciśnięciu pilota aby zamknął drzwi - drzwi kierowcy mi się nie zamykają. Jest to na 100 % wiązka przewodów łącząca drzwi z resztą samochodu - jak poruszam tym gumowym tunelem to łączyło - teraz to wogóle przestało działać. Przez to nie działa też podświetlenie czerwone drzwi - oraz nie uaktywnia się alarm. Które przewody są odpowiedzialne za przesył tych danych??
Bieniek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 PEwnie dopadla Cie czesta usterka w a4.Po otworzeniu drzwi widzisz miedzy zawiasami gumowa oslone przewodow.Zdejmij ja ,a pewnie ujrzysz przetarte kabelki.
Budzyn3 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgadza się - to na 100% to - jednak żadnych uszkodzeń nie widać Orientujesz się może które kabelki są odpowiedzialne za to??
Julo Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Proponowałbym Ci zdjąć cały boczek drzwi, aby zerknąć na kompletny odcinek kabli, który jest w gumowej osłonie. Mnie ta usterka dopadła jak byłem w chorwacji. Przestał działać lewy głośnik. Domyśliłem się, że chodzi o tę wiązkę, bo wystarczyło poruszać kablami i czasem zaskakiwał. W obawie przed innymi problemami przeciąłem gumową osłonę przy samych drzwiach i dopiero tam zobaczyłem, że kabel jest całkiem urwany, a 2 inne na skraju wytrzymałości. Zaizolowałem i tak przejeździłem całą podróż, a w weekend będzie lutowanie, zabezpieczanie no i wymiana gumowej osłony na nową
Budzyn3 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dziękuję Julio za informację - dokładnie tak samo sytuacja wygląda u mnie. Dziś zaprowadziłem samochód do elektryka - pewnie zrobi to samo:-D
domjenick Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=99021.0 wystarczyło poszukać
Rekomendowane odpowiedzi