Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik zajęcia fotela pasażera airbag - błąd G128 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiecie co mam dalej z tym tematem zobic?

Przez ten blad caly czas swieci sie AirBag.

Macie moze nr tej czesci?

Latwo mozna to wymienic?

Bede wdzieczny za kazda pomoc :)

Opublikowano

a próbowałeś wykasować błąd? nic nie napisałeś,czy takie próby przeprowadzone były...

Opublikowano

Mnnie też sieci AIRBAG po wymianie stołków i to właśnie chyba ten sam błąd. :mysli: Occupied sensor... :mysli: Jutro sprawdzę i jak coś to będę śledził temat. :kox:

a próbowałeś wykasować błąd? nic nie napisałeś,czy takie próby przeprowadzone były...

U mnie były i natychmiast po odpięciu VAGa błąd powraca. :confused4:
Opublikowano
  • Autor

Oczywiscie, ze kasowalem.

Ale blad pojawia sie po 3 sekundach.

Meczylem google ladnych pare chwil ale nic nie wyplula sensownego... :confused4:

Opublikowano

rowniez szukam rozwiazania tego problemu, zmienilem fotele na takie w ktorych czujnik jest tylko w fotelu kierowcy, u pasazera nie ma.. w poprzednim fotelu byl. Wyłączenie czujnika vagiem nic nie dalo, dalej swieci AIRBAG, podobno istnieje jakis sposob oszukania tego czujnika ale nic wiecej w temacie nie wiem ;/

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/aibagi_hiuart_sprzedaz_i_regeneracja_airbagow_elektronika_samochodowa_klimatyza-t25881.0.html

spróbujcie tam-ja dzwoniłem do gościa i przez telefon mi mówił ,jak mam kable połączyć,więc może i w Waszych przypadkach coś zaradzi :wink4:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Mam ten sam problem Błąd G128 czyli

01579 - signal for seat occupied sensor; front passenger side (g128)

010 - open or short to plus - MIL ON

Vag nie pomaga przy kasowaniu, błąd powraca. Czy ktoś już sobie z tym poradził?

Opublikowano

Druga i Czwarta pozycja z kodowania AIrBAGa zmieniona na "0" i poducha nie świeci. :good:

• 5 lat później...
Opublikowano

ale odgrzeję kotleta :) ale po to jest forum, żeby przypomnieć stare problemy :)

Oryginalne moje fotele szmatniki miały maty...od dziś w aucie są skóry, które na bank tego czujnika nie mają bo od razu wywaliło air bag na tablicy i zczytany błąd to 01579 - signal for seat occupied sensor; front passenger side (g128)

Akjam widze, że poradziłeś sobie z tym, możesz mi na PW na pisać dokładnie jak ? zaznacze tylko, że jestem zielony w te klocki elektryczne i laptopowe....

Czy nie ma innej opcji na skasowanie tego błędu ?? rozumiem, że albo kodowanie albo przełożenie mat do moich nowych foteli tak ???

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Druga i Czwarta pozycja z kodowania AIrBAGa zmieniona na "0" i poducha nie świeci. :good:

witam kolego moj elektrym zamienil jak pisales 2 i 4 pozycje na 0 i po zamianie 2 pozycji wyszlo jeszcze wiecej bledow a 4 pozycja to juz bylo 0 :( wiec to nie przejdzie jest na to jakas rada

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 23.10.2016 o 13:01, mundek_82 napisał:

witam kolego moj elektrym zamienil jak pisales 2 i 4 pozycje na 0 i po zamianie 2 pozycji wyszlo jeszcze wiecej bledow a 4 pozycja to juz bylo 0 :( wiec to nie przejdzie jest na to jakas rada

Ogarnąłeś temat?

Albo ktoś inny?

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej, po wymianie stołków z b7 na te z a6c6 angola błąd jw. 

3vfdM9s.png 

Świeci się tylko check od airbaga (przełożyłem zapięcia pasów z moich foteli do tych nowych, bo kupiłem fotele bez zapięć + wymieniłem kostkę pod fotelem w którą wpina się te zapięcie pasów -  ta z a6 miała w inny sposób umieszczone piny ) 
Dodam, że czujnik zajętości fotela był u mnie w b7 w obu fotelach i w tych z a6 tak samo jest, bo oprócz checka od airbaga nic więcej mi się nie świeci // (wyczytałem, że jak jest tylko w 1 fotelu to dodatkowo świeci check od nie zapiętych pasów).

Poradził sobie może już ktoś z tym?

Edytowane przez M@rcin

• 3 lata później...
Opublikowano

Cześć i udało się komuś już to ogarnąć ?