Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Co zrobić żeby klapa bagażnika avant b6 lepiej sie dociskała po zamknięciu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc. problem mój polega na tym ze zapala mi sie kontrolka otwartej klapy bagażnika podczas jazdy na wyświetlaczu i zapala sie lampka nad bagażnikiem, jak wysiąde i docisne ręką klape to jest ok gaśnie do czasu az nie podskocze na jakiejś nierównośći znów to samo.moje pytanie

co odpowiada w tylnej klapie za informowanie komputera o jej zamknięciu to znaczy gdzie jest czujnik zamknięcia klapy i jak ja wyregulowac aby sie lepiej "dociskała" widziałem na rantach klapy dwa takie kwadraciki ciemne małe ale to chyba nie sa czujniki- są po dwóch stronach i ze tak powiem na krawędziach tyłu są takie odboje gumowe, pomyślałem ze moze by te odboje odkręcić przesunąć w głąb auta i dokręcić to moze i klapa pójdzie niżej :mysli: jak to zorbic zeby było najszybciej i najlpeiej.hm..... bo juz mnie ten mrugający bagażńik na Fis-ie zaczyna wkur...ć :wallbash:

Opublikowano

Możesz wyregulować to tymi odbojami lub ryglem zamka znajdującym się na tylnym wzmocnieniu. Rób to z wyczuciem bo ak przesadzisz to klapa będzie się telepać na wybojach.

Opublikowano

a jak to ryglem zamka wyregulowac

Opublikowano

Luzujesz śruby i ustawiasz, jeżeli się nie domyka to wysuwasz do tyłu a jak jest za luźno to przesuwasz do wewnątrz.

Najlepiej udaj się z tym do fachowca.

Opublikowano

pobawie sie tym jutro moze nie spier...e :decayed:

Opublikowano

Ale aż tak by Ci się rozregulowało? Musi być jakiś powód... :mysli:

Opublikowano

powód to audi- ostatnio narzekam na tą marke niestety bo pierdoły sie trafiają a to wkurza....