chrapusta Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 zlokalizowałem jedną dziurkę na łącznikach gumowych - wymienię gumę - ASO chce 90 zł - pogięło ich bardziej niż tą rurkę - w skodzie za 43 zł od octavii - zorbię wtedy drugi raz logi dynamiczne i statyczne i zobaczymy jak to będzie
krzysiogreg Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 zlokalizowałem jedną dziurkę na łącznikach gumowych - wymienię gumę - ASO chce 90 zł - pogięło ich bardziej niż tą rurkę - w skodzie za 43 zł od octavii - zorbię wtedy drugi raz logi dynamiczne i statyczne i zobaczymy jak to będzie Na której rurce znalazłeś tą dziurke? Hmm zastanawiam się nad sposobem testowania układu cisnieniowego... moze by tak zapodać ciśnienie w układ (niepracujący motor) i sprawdzać ile i gdzie występuje przeciek (np przy pomocy cisnieniomierza) Próbował ktoś coś takiego zrobic?
chrapusta Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ja proponuję inaczej - właśnei odkręcić i do wody - redukcja średnicy - kompresor - z drugiej strony dekiel zaślepiający i heja = najpewniej w wodzie gdzie znalazłem - pomacałem jak radzili od spodu rączką - wyczułem olej i grzebałem - trzeba zdjąć te gumowe części i centymetr po centymetrze naginać rurę i wyginać jak tylko się da i patrzeć dokładnie - moja dziur amiała 1 cm a nie było jej widać na 1 rzut oka w ogóle - dopiero po załamaniu rury.
Rogalotti Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Witajcie. Masz modyfikacje softu w sterowniku, możesz mieć do tego jeszcze boxa (sa takie firmy które robią takie all in one !!). Generalnie z logów nie wyglada na to żebyś miał dziure, dużą dziure w dolocie... ale nie jest to wykluczone że jakaś mała nieszczelność tam jest - stad to syczenie. Cały silnik swoja droga bym ładnie umył i obserwował, no i ta instalacje el. owiń izolacją (najlepiej materiałową). Pozdrawiam.
chrapusta Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Rogalotti - którśa instalację masz na myśli? wycieków oleju raczej nie ma - nic oleju nie bierze, co chciałbyś obserwować na takim umytym silniku?
spanky Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ale syf pod maska ... umuj motor ... którśa instalację masz na myśli? wycieków oleju raczej nie ma - nic oleju nie bierze, co chciałbyś obserwować na takim umytym silniku? instalacje eketryczna przy pompie ... na czystym silniku łatwiej zaobserwowac wycieki oleju oraz nieszczelnosci ...
chrapusta Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ten straszny syf - to proszek jaki się zrobił z gąbki - więc nie ma strasznej tragedii panowie. a propos - ktoś próbował użyć nowej gąbki innej niż z ASO?[br]Dopisany: 28 Sierpień 2007, 09:16 _________________________________________________termostat wymieniony - teraz pięknie grzeje do 90-91 zlokalizowałemteż "dziurę w dolocie" http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,16377.new.html#new w przyszłym tygodniu podstawię ponowne logi
Rekomendowane odpowiedzi