Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.9 AJM]dymek przy odpaleniu/jakosc ON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy odpalaniu silnika raz za czas autko puszcza mi dymka i to dos solidnego (chyba na cieplym silniku tez) zauwazylem to po powrocie z mazur (po drodze tankowalem na nieznanej stacji (niby statoil no ale...) i tu pytanko, wine zwalic na prawdopodobnie kiepska rope, czy szukac jakiegos powodu. Jesli tak to co wg Was dokladnie posprawdzac...

Opublikowano

zatankujasz na rafinerii to może wszystko wróci do normy :wink:

Opublikowano

rob, ale to bedzie za ok 800km, a ewentualna przyczyne chce wyeliminowac odrazu

Opublikowano

no to w droge :mrgreen:

Opublikowano

ejjj...niekt nic nie wie na ten temat?? niemozliwe :!: baskecior :?:

Opublikowano
ejjj...niekt nic nie wie na ten temat?? niemozliwe :!: baskecior :?:

1. Jest gorąco

2. Mógł ci się zasyfić filtr powietrza

3. Mógł Ci przeskoczyć rozrząd (sprawdzić VAG`iem kąt wtrysku)

4. Mogło Ci się pół silnika popsuć (małe prawdopodobieństwo)

5. Mogłes zatankowac czegoś ropopodobnego.

Generalnie jeśli dymi na czarno to olac to i poczekać do następnego tankowania.

Opublikowano

Ja tak mialem ale w zimie,z rana po odpaleniu leciały z rury wszystkie kolory teczy,W TTC powiedzieli ze mam chipa i zwiekszone dawki paliwa dlatego tak sie dzieje bo inaczej dawkuje przy -20 z rana, na wiosne przy plusowych temperaturach wszystko jest oki,wyjezdzij ten syfon do konca i wlej jakiegos porzadnego paliwka :wink:

Opublikowano

nowy baczek slicznej bioropy wprost z rafinerii wyleczyl mi niunie...nic juz nie kopci :mrgreen:

chyba bede musial zabierac jakies karnistry na dalsze trasy, bo to jest poprostu szok. niby porzadna markowa stacja, a leja niewiadomo co :evil:

Opublikowano
nowy baczek slicznej bioropy wprost z rafinerii wyleczyl mi niunie...nic juz nie kopci

autka nie oszukasz :wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
nowy baczek slicznej bioropy wprost z rafinerii wyleczyl mi niunie...nic juz nie kopci :mrgreen:

chyba bede musial zabierac jakies karnistry na dalsze trasy, bo to jest poprostu szok. niby porzadna markowa stacja, a leja niewiadomo co :evil:

ale to dziwne.. bo jak sie w zeszlym roku zastanwialem nad tym samym tematem, to wynikalo z opdpowiedzi ze diesle tak po prostu maja.. ze zebrana wilgoc w ukladzie wydechowym i zaplon pododuja ze podczas odpalania zimnego silnika leci chmura... u mnie zauwazylem to jest standard.. moze po prostu tankuje podejrzana rope.. choc zawsze na tej samej stacji lotosu.. moze zmienie dostawce

Opublikowano
diesle tak po prostu maja.. ze zebrana wilgoc w ukladzie wydechowym i zaplon pododuja ze podczas odpalania zimnego silnika leci chmura...

Pierwsze slysze :shock:

Opublikowano

Ja widziałem nawet w nowym Pasku 2.0TDI jak przyspieszał to mu czarny dymek z dwururki poleciał.

Opublikowano

mydlo, nie o tym mowa, ja tez wiele widzialem i kazdy diesel bez filtra czastek stalych bedzie kopcji. Moze nawet te co je maja.

Opublikowano

No wlasnie ciekawe tym bardziej ze moj klekot™ nie kopci ani troche podczas przyspeszania... tylko podczas rozruchu. leci chmurka i tyle... odlatuje w sina dal, a dalej jest juz norma i kulturka.. moze mam wymienic jakis filtr albo cos

Opublikowano

cookiemonster, a jakiego koloru ten dymek i czy przypadkiem nie zatelepie troch ebuda :?:

Opublikowano
cookiemonster, a jakiego koloru ten dymek i czy przypadkiem nie zatelepie troch ebuda :?:

to zalezy... zauwazylem ze tylko zatelepie buda jak od razu przekrece kluczyk.. bez podgrzania... ale to zdarzylo mi sie tylko raz i wtedy tez zauwayzlem ze nierowno jakby odpalil na poczatku i poszla spora chmura.. w kazdym razie za kazdym razem jak odpalam.. to robie to po odczekaniu ok 3 sekund na 'stand by' :wink: no ale chmurka jest niemal zawsze.. fakt ze czasem albo jest tak mala ze jej nie widze w lusterkach :grin: albo jej nie ma wcale.. jednak przewaznie jest na tyle duza ze widoczna.. koloru jasnego, szaro-sino-bura

Opublikowano

cookiemonster, proponowalbym Ci podpiac pod VAG-a i zrobic logi. Moze kat wtrysku, albo dawka zle ustawiona, moze pompowtrysk nawala.

Opublikowano
cookiemonster, proponowalbym Ci podpiac pod VAG-a i zrobic logi. Moze kat wtrysku, albo dawka zle ustawiona, moze pompowtrysk nawala.

kolega cookiemonster ma PD-eka , a tam nie ma czegos takiego jak kat wtrysku i dawki ... ;-)

ale w jednym sie zgodze ... przydaloby sie zrobic diagnoze Vag'iem .... ;-)

Opublikowano

spanky, dzieki za poprawienie zapedzilem sie i myslalem o swoim. :mrgreen:

Ale pompowtryski mozna sprawdzic itp. :razz:

Opublikowano

No to dodam do pieca .... u mnie jest tak że zaraz po uruchomieniu autko ma zero dymienia! ale po kilku minutach czy krótkiej przejazdzce (nidogrzany) ładnie dymek z rurki leci.

Pozatym w PD jest coś takiego jak kąty wtrysku bo musi.