Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Działanie tempomatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak w skrócie-wysyłany jest impuls ,żeby utrzymywac cały czas tą samą prędkośc cały czas-kiedy wyprzedzisz-auto powróci do ustalonej prędkości

Opublikowano

:decayed:ty masz podciśnieniowy tempomat tak jak ja tera zrobi się w pelni elektroniczne, pobiera podciśnienie z ukladu dolotowego silnika, jest modul sterujący i jakoś to sie razem zgrywa do końca szczegółów niw znam u mnie dziala i ni ezastanawiam się na tym w pelni.

Opublikowano

... a wyłączenie tempomatu następuje po przyciśnięciu hamulca lub sprzęgła

Opublikowano

zależy od tego czy masz manual czy automat skrzynię u mnie w automacie jak wcisnę pedał gazu albo ten drugi gdzie mam dwa w jednym to go od razu mósi rozlączyć w tym momencie jak wciśniesz choćby troszkę pedał jeśli jest inaczej to jest błąd.

Opublikowano

jest dodatkowa linka od tempomatu na przepustnicy obok tej co dodajesz gazu!i do tego jest brany sygnał z predkosciomierza i dwie czuje na sprzegle i hamulcu i czasem gazu!dziala to wszysko dopiero powyzej 40km!i jezeli se go rozpedzisz zalozmy do 60km i wcisniesz guzik od tempa to modoł nie zaleznie czy elektromechaniczny czy podcisnieniowy utrzymuje przepustnice w danej pozycji!a jezeli pod gorke to dodaje gazu do puki nie osiagnie zadanej predkosci a jezeli nie da rady to sie wylacza!czyli w skrucie zamiast dodawac gazu ty to dodaje modul