Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Szarpanie silnikiem ruszając i zwalniając ! ! !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yyyy.... wymieniles juz? Bo kolega Turdzi wykminil opcje z jednomasem i podobno dobra inwestycja.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam po dłuższej przerwie.

Jeszcze nic nie robiłem przy skrzyni Multitronic. Mam pytanie : czy znacie i co sądzicie o serwisie skrzyni automatycznych w Józefowie k/Warszawy. Czy sa solidni, nie drodzy i czy nie naciągają nas klientów na to i owo. Chcę do nich oddac skrzynie do naprawy!? PILNA ODPOWIEDŻ - czekam !!!

Opublikowano

sprawdź najpierw czy nie ma błędów w komputerze, a do tego nie musisz jechać do serwisu gdzie Cię skasują, jeśli są to dawaj na forum a koledzy pomogą.

Oddanie skrzyni do serwisu to ostateczność i bardzo droga.

Może będzie sterownik walnięty a skrzynia jeszcze nie wchodzi w tryb awaryjny.

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem komputerem i kompletnie żadnych błędów nie wyłapał. Coś się "miele" w skrzyni bo słychać to na zewnątrz, tak , jakby łożysko, może mechanizm różnicowy, nie daj bóg bieżnia-odgłosy dochodzą ze skrzyni. Podniosłem całe auto wysoko do góry (przy wyłączonym silniku i dźwigni na N) wystarczyło pokręcić kołem i słychać to mielenie w skrzyni. Koła się kręcą przeciwbieżnie-to OK. Tak, że pewnie bez warsztatu się nie obejdzie.?!?!

Opublikowano

A w którym miejscu hałasuje? Jeśli przy łaczeniu z silnkiem to możliwe, że to łożysko wałka wejściowego... No bez wywalenia skrzyni na stół się nie obejdzie. Tak jeździmy ostatnio po Sserwis ale kurcze sondę mają i moga wpakować się z tym do środka - fajna rzecz...

Opublikowano
  • Autor

Myślałem też o SSERWIS ale ode mnie to jakieś 500 km a jazda autem taki kawał wykluczona, dlatego też wybrałem AUTOJÓZEFÓW w Józefowie pod W-wą.Nie miałem za bardzo wyjścia, bo nie mogłem już prawie jeździć i szkoda mi było auta. Czekam teraz na naprawę i odbiór auta. Napiszę co i jak i czemu tak "drogo" !!!?

Opublikowano

Dzwoniłem do Autojozefów w sprawie wymiany sterownika( mieli urywany), po pierwszym tel. powiedzieli 1200 z wymianą zostawiająć mój stary, rozejrzałem się trochę po innych firmach i chcieli podobnie. A więc dzwonię jeszcze raz do nich a tu cena 2200 :shocked:

Oczywiście ich olałem. :tongue4:

Tak że uważaj na nich.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dzięki za radę Leon1973, na razie czekam na wryfikację uszkodzeń i po tym będę sie pewnie dopiero martwił !?[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2010, 14:55_________________________________________________Witam ponownie.

Auto już po naprawie !!! Sprawdził się najczarniejszy scenariusz - wymiana obu bieżni z łańcuchem oraz uszczelki, płyn ATF, filtr wewn., etc. - koszt całości (jak się domyślacie) duży !!! Ale robiłem to dla siebie, nie na handel , więc przełknąłem !!!

W AutoJózefów potraktowali mnie OK. Mogę , na dzień dzisiejszy, polecać Ich jak najbardziej. 6 m-cy gwarancji na skrzynię.

Właściciele Multitroników - dbajcie o nie bo warto !!! Pozdrawiam.

Temat zamykam.