Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ATJ] Po zatankowaniu do pełna -paliwo ciekło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostatnio tankowałem do pełna, pare razy po odbiciu jescze dolewalem, aż wypatrzylem rozlany olej pod samochodem, czego to moze byc wina ze tak sie stalo?

[mod]jeden wątek-jeden temat :wink4:[/mod]

Opublikowano

Wyjmij wszystko z bagaznika... chodzi mi o podloge i zobacz czy nie masz mokro - odkrecony dekiel pompy paliwa spowodowal u mnie wyciek wlasnie kiedy zalalem do pelna. Nie wiem jak sie odkrecil skoro mechanicy do jego odkrecenia uzywaja specjalnego klucza albo maja swoje patenty bo tak od siebie odkrecic ten dekiel nie jest latwo.

Opublikowano

w bagazniku sucho, poza tym w srodku nic nie czuc paliwem, moze tobyc cos z odpowietrzeniem, czy po prostu jakas dziura?

Opublikowano

Wyjmij wszystko z bagaznika... chodzi mi o podloge i zobacz czy nie masz mokro - odkrecony dekiel pompy paliwa spowodowal u mnie wyciek wlasnie kiedy zalalem do pelna. Nie wiem jak sie odkrecil skoro mechanicy do jego odkrecenia uzywaja specjalnego klucza albo maja swoje patenty bo tak od siebie odkrecic ten dekiel nie jest latwo.

Ale to jest diesel, który chyba nie ma pompki paliwa w zbiorniku.

Nie mam pojęcia co może być nie tak, a gdzie dokładnie było paliwo rozlane (gdzieś w okolicach baku)??

Nigdy tak nie tankowałem, ale wydaje mi się że ten korek od baku om może przepuszczać (jak jest zbyt dużo paliwa), a jak przepuści to w A4 pod korkiem jest taka rynienka którą rozlane paliwo sobie spływa właśnie pod spód autka w okolice prawego tylnego koła.

Tam przy korku jest jeszcze taki odpowietrznik i jak się nie mylę on też opary odprowadza do tej rynienki.

Ale to wszystko to są moje gdybania.

Opublikowano

lało sie w trakcie taknkowania jak juz lałem pod korek, a lalo sie z tylu na kolo kola prawego[br]Dopisany: 10 Sierpień 2010, 15:52_________________________________________________ok juz wiem skad sie lało, odkrecilem ten dekielek w bagaznku i okazalo sie ze ta plastikowa nakretka byla zle zakrecona, dokrecilem ja tak z wyczuciem moze juz bedzie dobrze.

Opublikowano

lało sie w trakcie taknkowania jak juz lałem pod korek, a lalo sie z tylu na kolo kola prawego[br]Dopisany: 10 Sierpień 2010, 15:52_________________________________________________ok juz wiem skad sie lało, odkrecilem ten dekielek w bagaznku i okazalo sie ze ta plastikowa nakretka byla zle zakrecona, dokrecilem ja tak z wyczuciem moze juz bedzie dobrze.

O tym mowilem od poczatku. A to czy jest tam pompa czy nie to tego nie wiem. Dekiel jest napewno.