Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Czy to normalny objaw ze sprzęgłem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam audi A4 1.9 tdi z roku 1999,sprzęgło bardzo wysoko bierze.Czy to normalny objaw,czy trzeba coś pomyśleć o wymianie?Przebieg 190tyś.Bardzo proszę o odpowiedz.pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Różnie jest z tymi sprzęgłami. mi tez tak wysoko brało - dosłownie zdejmowałem nogę z pedału i czułem ze jedzie i do tego bardzo łagodnie się rozpędzał. wyjąłem skrzynie aby wymienić uszczelniacz tylny wału korbowego i jak zrzuciłem sprzęgło i je obejrzałem to widziałem ze się ślizgało a nity tarczy już prawie lizały przylgnie 2umasu i docisku... po wymianie sprzęgła w połowie skoku czuje ze auto zaczyna ruszać i teraz całkiem inaczej jeździ czuje ze jedzie energicznie się rozpędza- koło 2umasowe "łagodziło" ślizganie się sprzęgła i tego tak nie czułem... sprzęgło Sachs'a kosztowało mnie 470zł(komplet- docisk ,tarcza, łożysko)

Opublikowano

Posiadam audi A4 1.9 tdi z roku 1999,sprzęgło bardzo wysoko bierze.Czy to normalny objaw,czy trzeba coś pomyśleć o wymianie?Przebieg 190tyś.Bardzo proszę o odpowiedz.pozdrawiam wszystkich.

W rodzinie jeździ identyczny AVG ze stanem licznika 228 tkm. Tez sprzęgło wysoko bierze i poza tym mankamentem jak na razie właściciel nie myśli nic zmieniać. Jak nie masz problemów z przełączaniem biegów szarpaniem podczas ruszania to tylko kwestia przyzwyczajenia.