Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zegar radiowy w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy przypadkiem nie majstrowałeś coś przy tylnym zderzaku? Antena do zegara radiowego znajduje się właśnie na tylnej belce po prawej stronie. Może po prostu odłączył się kabelek i zegar nie ma zasięgu?

Opublikowano

A czy przypadkiem nie majstrowałeś coś przy tylnym zderzaku? Antena do zegara radiowego znajduje się właśnie na tylnej belce po prawej stronie. Może po prostu odłączył się kabelek i zegar nie ma zasięgu?

malik miałbyś jakiś schemat z Etki lub Elsy, bo jestem ciekawy gdzie to dokładnie się znajduje i jak wygląda :mysli:

Opublikowano

no właśnie o to chodzi ze nie majstrowałem, zegarek działał ładnie od momentu sprowadzenia do Polski czyli luty 2008 do grudnia 2008, kiedy to oddałem niunie na duży przegląd wraz z robieniem rozrządu przy 120tys km, po odbiorze już ta antenka się nie pojawiła :(

Opublikowano

Malik

W Avancie antena jest w tylnej bocznej szybie. W sedanie może być w tylnej belce :mysli:.

no właśnie o to chodzi ze nie majstrowałem' date=' zegarek działał ładnie od momentu sprowadzenia do Polski czyli luty 2008 do grudnia 2008, kiedy to oddałem niunie na duży przegląd wraz z robieniem rozrządu przy 120tys km, po odbiorze już ta antenka się nie pojawiła :(

[/quote']

Składaj reklamacje.

Opublikowano

W Avancie antena jest w tylnej bocznej szybie.

Tomek to jest pewna informacja :?:

Opublikowano

Składaj reklamacje.

pewnie bym i złożył, tylko że ja się kapnąłem, że nie mam "palmy" jak przeczytałem wątek na forum, bo wcześniej nie zwracałem uwagi na to :kox:[br]Dopisany: 30 Marzec 2009, 15:35_________________________________________________

a czy w Avancie w tylnej bocznej szybie to nie jest antena radiowa?

Opublikowano

[br]Dopisany: 30 Marzec 2009' date=' 15:35[/size']_________________________________________________

a czy w Avancie w tylnej bocznej szybie to nie jest antena radiowa?

Właśnie jest to antena radiowa do fal długich. Jednoczesnie sygnał zegara jest nadawany na długich, stad powiązanie z antena w szybie. Ale rzeczywiscie moze nie ma powiazania. Choc na obrazkach z Elsy nie widze anteny.

Opublikowano

Właśnie jest to antena radiowa do fal długich. Jednoczesnie sygnał zegara jest nadawany na długich, stad powiązanie z antena w szybie. Ale rzeczywiscie moze nie ma powiazania. Choc na obrazkach z Elsy nie widze anteny.

z tego co tu poczytałem na forum , to za odbiór fal do nastawiania zegara używana jest inna antena - ta umieszczona w tylnym zderzaku

Opublikowano

Właśnie jest to antena radiowa do fal długich. Jednoczesnie sygnał zegara jest nadawany na długich' date=' stad powiązanie z antena w szybie. Ale rzeczywiście moze nie ma powiązania. Choć na obrazkach z Elsy nie widzę anteny.

[/quote']

z tego co tu poczytałem na forum , to za odbiór fal do nastawiania zegara używana jest inna antena - ta umieszczona w tylnym zderzaku

To podaj linki do tych wątków.

Opublikowano

Wydaje mi się że to nie jest kwestia sygnału (braku, zakłócanego) tylko jakiś problem z tym modułem, z jego czułością. W bagażniku umieściłem zwykły, taniutki budzik z funkcją odbioru sygnału DCF77 i on synchronizuje się bez problemu. Zbiorowe uszkodzenie modułów w naszych samochodach chyba jest mało prawdopodobne.

Opublikowano

nie wiem co się stało, ale dziś rano "palma" się ukazała mym oczom :>

może zegarek wiosnę poczuł :naughty:

Opublikowano

Poprzez infolinię Audi trafiłem do technika w Kulczyk Tradex, czyli najwyżej jak się da w Audi w Polsce. Tym razem rozmowa była bardzo rzeczowa, człowiek znał się na rzeczy. Generalnie zaproponował abym spróbował wymienić ten moduł i chyba tak zrobię, bo nic innego już chyba nie można zrobić/sprawdzić.

Opublikowano

trzyfx orientowałeś się po ile chodzi ten moduł :?:

Opublikowano

trzyfx orientowałeś się po ile chodzi ten moduł :?:

Numer elementu: 4B0 919 145B (4B0 919 145A już nie występuje), cena 130-140zł.

Opublikowano

U mnie jest to samo, nie pamiętam w którym momencie ale palma przestała mi sie pokazywać, zorientowałem sie przy ostatniej zmianie czasu :( Jakos nie chce mi sie wierzyć zebysmy nagle mieli wszyscy uszkodzone moduły ...

Ps. jedyny błąd jai mi sie pojawia to http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_blad_radia_radio_zf_output_to_antenna_amplifier-t56425.0.html ale chyba nie ma on nic wspólnego z ustawieniem radiowym czasu ...

edit 07.04.2009

wczoraj moim oczom pokazła sie radosna palemka :>

Opublikowano

a jesli ktos tego nie mial w ogole to dokupienie modulu za zegary wystarczy ??

Mowa o b7

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja wczoraj bylem dorobic kluczyki do swojego Avanta. Zadowolony pojechalem do domu i dzisiaj zauwazylem, ze zegar mam zresetowany i antenka do tej pory zawsze widoczna zniknela. Rowniez sie zastanawiam co sie stalo.

Opublikowano

ja w ogóle nie mogę antenki włączyć - nawet VAGiem... a miałem ją jak ciągnąłem z Niemiec