Mlody_GP Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam Mam problem z "pojawianiem się" metalicznego dźwięku z wydechu. U mnie "metaliczny dźwięk tłumika" pojawia się przy 1500 obrotów na minut (przy wchodzeniu na obroty; przy schodzeniu z obrotów dźwięk ten się nie pojawia.). Tłumik sprawdzałem jest ok. Macie może jakieś pomysły ?? Audi 1.9 TDI (110km) Pozdrawiam
SebolA4 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Pierwsza opcja: Wjedź na kanał,wejdź pod auto i niech Ktoś naciśnie pedał do 1500 obr,zobaczysz co brzęczy.Mi brzęczało tak zrobiłem i po kłopocie (tłumik dotykał w pewnym miejscu o blachę podwozia). Druga opcja: W którym tłumiku masz coś luźne w środku i brzęczy. Trzecia opcja: Może katalizator już domaga się wymiany.
Lok Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 To nie wydech ja wymieniłem cały i dalej to ma już sam nie wiem co to
Tzieland Opublikowano 12 Października 2010 Opublikowano 12 Października 2010 Moze to turbo wam gwizdze a dzwiek sie tak przenosi
jnx Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 a może kat wybebeszony i pucha "gra" ?
swider Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 może gdzieś obejma bije o coś ?
IKMA Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Nie możemy gdybać. temat znany lecz jeszcze nierozwiązany. Jednemu pomaga wymiana tłumika, drugiemu wymiana plecionki, trzeciemu wieszaki, następnemu skrzyni lub koła i sprzęgła. Musisz szukać i próbować po kolei:)
Rekomendowane odpowiedzi