Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Awaria modułu komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Stwierdziłem w autku następujące błędy związane z przednimi drzwiamia pasażera:

AG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 8E0 959 433 J

Component and/or Version: Komfortgerát T85 0112

Software Coding: 06720

Work Shop Code: WSC 63351

Additional Info: 8E1959801B Tőrsteuer.FS BRM 4.11

Additional Info: 8E1959802B Tőrsteuer.BF BRM 4.11

3 Faults Found:

00933 - Electric Window Motor: Passenger Side (V148)

35-00 - -

01560 - Passenger Door

61-00 - Won't De-Safe

01332 - Door Control Module: Passenger Side (J387)

80-00 - Single-Wire Operation

Efekty to:

- nie działa elektryczne sterownie szybą pasażera z obu przycisków (podświetlenie przycisków działa)

- nie działa oświetlenie otwartych drzwi pasażera i wskaźnik ich otwarcia na FIS-ie, działa natomiast oświetlenie w kabinie po ich otwarciu

- nie działa sterowanie szybami z kluczyka i pilota.

Czekając na pogodę (praca pod chmurką) aby się dobrać do tych drzwi, proszę o ewentualne sugestie co do zabiegów przy użyciu VAG-a czy też ręcznego sprawdzenia czegoś poza wiązką w drzwiach, jakości połączeń na kostkach.

Nadmienię że robiłem dzisiaj adaptację kanał 62, odczytana wartość 95 zmiana na 15 nic nie daje a wpisanie wyższych wartości np. powyżej 8000 jest niemożliwe.

Opublikowano

duże prawdopodobieństwo uszkodzenia wiązki w drzwiach

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, też mam takie podejrzenia lecz ciężko je zweryfikować z uwagi na pogodę :kwasny: a garażu brak.

Wczoraj zdjąłem tę gumową osłonę z wiązki przy słupku i na przewodach widać izolację czyli juz ktoś z tym walczył - może zbyt prowizorycznie.

Przy okazji - pomimo stosowania się do wskazówek z forum: śrubokręt i odciąganie w kierunku prostopadłym do wtyczki, ułamałem tą różową blokadę :wallbash:

I wydaje mi się że ta blokada nie blokuje wyjęcia wtyczki wiązki tylko gniazdo w słupku ???

Domjenick, a z czego wynika problem z kodowaniem? Gdzie popełniam błąd? I nie bardzo jestem w stanie określić z czego wynika u mnie wartość ta wartość 95.

W uzupełnieniu obrazu sytuacji, przed chwilą zszedłem do samochodu i solidnie puknąłem w boczek w okolicy zamka i .... światło w drzwiach i wskazanie na FIS wróciły ....trzasnąłem drzwiami i znikło ..... puknąłem i wróciło .... sterowania szyby nadal nie ma