Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] BOSE do B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.... mam w swoim autku jakieś oryginalne badziewie :P podpięte to było pod radio beta

zastanawiam sie żeby dorwać zestaw nagłaśniający jaki był montowany seryjnie w tym autku firmy BOSE...

jak będzie z montazem tego zestawu i gdzie to kupić.... mysle że jest to najoptymalniejsze wyjście które przy okazji nie ingeruje w tapicerkę... i nie zabiera miejsca w bagażniku:P a przy okazji zagra całkiem si:)

dodam że radio wymieniłem na pionka któy ma wyjscie RCA

Opublikowano

Jak chcesz kupić BOSE to musisz mieć ori radio np. concert, i wtedy możesz sobie założyć system BOSE, kupić go można czasami na Allegro, niektórzy go wyjmują i sprzedają. Pod radiem pionka jak to nazwałeś system Bose ci nie zagra. Jak podłączysz głośniki od Bose do pionka to będą grały normalnie jak zwykłe. Funkcje BOSE aktywuje się w radiu jak ma się pełny ori zestaw BOSE.

Opublikowano
  • Autor

Jak chcesz kupić BOSE to musisz mieć ori radio np. concert, i wtedy możesz sobie założyć system BOSE, kupić go można czasami na Allegro, niektórzy go wyjmują i sprzedają. Pod radiem pionka jak to nazwałeś system Bose ci nie zagra. Jak podłączysz głośniki od Bose do pionka to będą grały normalnie jak zwykłe. Funkcje BOSE aktywuje się w radiu jak ma się pełny ori zestaw BOSE.

hmmm możesz sprecyzować?

Opublikowano

Chodzi o to że chcesz kupić sobie i założyć system BOSE w aucie?? Żeby mieć system BOSE to musisz mieć:

- radio concert lub jakieś inne które ma opcje BOSE,

- głośniki z zestawu BOSE,

- wzmacniacze BOSE,

- subwoofer BOSE,

i to chyba wszystko, ale cały zestaw musi być oryginalny.

BOSE to jest zestaw sygnowany przez firmę BOSE, mając cały zestaw dopiero w radiu włącza się funkcję która nazywa się BOSE tak jak cały zestaw. To samo radio może grać z zestawem głośników od BOSE ale efekt będzie gorszy, dopiero w radiu włącza się BOSE tak jak mówiłem (tak jakbyś włączył equalizer = BOSE) i wtedy cały system głośników gra tak jak to zaprojektowała firma BOSE. Jest to trochę ciężkie do zrozumienia.

Podsumowując trzeba mieć cały system BOSE i trzeba go w radiu włączyć kombinacją przycisków.

Jest to dość drogie i trzeba prowadzić całe okablowanie bo oryginalne jest troche inne, lepiej kupić sobie jakieś dobre głośniki np. HERZ lub Infinity i wytłumić drzwi i będzie grało dobrze i nie będzie problemów z całą instalacją i podłączaniem. Ale wybór należy do Ciebie, jak narazie widzę to chyba sie orientujesz się bardzo w tym temacie więc sam chyba tego nie zrobisz. Ale życzę powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

myślałem ze ten zestawik to po prostu komplet 8 głośników:P

z tą opcją w radiu to nie miałem pojęcia... zrobiłem już 2 instalacje samochodowe wiec wiem co i jak

ale z tym sie spotkałem pierwszy raz...chciałem pójść na łatwiznę i założyć firmowy zestawik

no nic temat do zamknięcia... najwyżej zrobię coś na przetwornikach tej firmy

Opublikowano

Jak nie ma się fabrycznie systemu BOSE to lepiej nie bawić się w zakładanie nowego, za dużo roboty z tym, lepiej zrobić coś na innym sprzęcie, innych firm. Jak coś będziesz robić w autku to możesz zrobić fotostory i pokazać w Zrób to sam może komuś się przyda i napisz swoje doświadczenia.

Opublikowano

Jak nie ma się fabrycznie systemu BOSE to lepiej nie bawić się w zakładanie nowego, za dużo roboty z tym

A ile jest z tym roboty ? Robiłeś to ?

Opublikowano

Nie robiłem, ale wiem jak to się robi.

Opublikowano

Ja w swojej :a4fan: mam właśnie komplet oryginalnych głośników które były seryjnie wkładane do B5tki.

Całosć podłączona pod oryginalne radyjko :audi: GAMMA. Wszystko śmiga aż miło... muszę przyznać że jest to najlepsze seryjne nagłośnienie jakie do tej pory słyszałem.

Opublikowano

Jeśli jest to zrobione w samochodzie od nowości to jest to bardzo fajny sprzęt i bardzo dobrze grający, ale jeśli ktoś chce go kupować i montować w samochodzie to jest to moim zdaniem nie opłacalne i trochę bezsensu. Koszty są wysokie, a za te pieniądze można zrobić coś lepszego w aucie. Chociaż powiem że BOSE jest na bardzo wysokim poziomie.

Opublikowano
  • Autor

Ja w swojej :a4fan: mam właśnie komplet oryginalnych głośników które były seryjnie wkładane do B5tki.

Całosć podłączona pod oryginalne radyjko :audi: GAMMA. Wszystko śmiga aż miło... muszę przyznać że jest to najlepsze seryjne nagłośnienie jakie do tej pory słyszałem.

jakie radio bete? i 4 glosniki w przednich drzwiach? gra to calkiem nieźle(:Phihi) ale brakuje basu

Opublikowano

nie trzeba mieć ori radia aby zestaw grał (wzmacniacze, sub i kmpl głośników)

ale taki zestaw faktycznie trudno dostać i jest drogi..

mimo wszystko myślę że warto

Tak na marginesie właśnie kończę u siebie taki zestaw.

Opublikowano

Witam.Podłączę się po ten temat bo po części pasuje . mam 8 głośnikow BOSE wzmacniacz w bagażniku radio Chorus. wszystkie głośniki grają. ale nie jestem zadowolony z brzmienia.Brak jest wyświetlania w radio Bose. jak to uruchomić (bo podobno jest to kombinacja przycisków). proszę o pomoc w tym zakresie.

Opublikowano

Znalazłem kiedyś taki sposób, ale wnioskuje z niego że trzeba mieć VAG-a do tego. Tu masz sposób włączenia funkcji BOSE i różnych ustawień w zależności od głośników. Jeszcze nigdy nie próbowałem tego robić w aucie.

SYSTEM BOSE

Po skomunikowaniu się z radiem lub Navigacją wchodzisz w adres 07 i wpisujesz te samo kodowanie

co jest z tym że czwartą cyfrę zmieniasz na 0 (teoretycznie tę czwartą cyfrę masz w tej chwili 1

i to jest właśnie uaktywniony tryb BOSE.

jeszcze trzecia pozycja:

jak jest 0 to bez pasywnych głośników

jak 1 to jeden pasywny głośnik (opcja na telefon)

jak 2 to pasywne vorn i 2 aktywne hinten

Daj znać czy pomogło!!!

Opublikowano

Witam. Słuchajcie a jak to jest (w tych A4 z orginalnym pełnym BOSE) ze średnicą głośników przednich? 130 czy juz 160? Bo jeśli 160 to panele drzwiowe zapewne też są inne :mysli: pzdr

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po dłuższej przerwie. Kupiłem interfejs, przez WAG-a ustawiłem system BOSe. 00011 czwarta cyfra to 1-BOSE , 0 -standart. nie ma różnicy w ustawieniu. NIe wyświetla się BOSE .wszystkie głośniki grają BASS mam zgłuszony na -6, bo nie da się tego słuchać tak dudnią. Sądzilem że ustawienie na BOSE coś zmieni. radio nie orginalne,stare było uszkodzone. czy jest inny sposób żeby te system lepiej zagrał.

Opublikowano
  • Autor

sprawdź stan głośników

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wreście problem BOSE rozwiązany. żeby system BOSE byl aktywny musi być radio, które obsługuje tę funkcję - Gamma, Concert. Chorus II, concert II, radio takie załączamy VAG -com.wyświtla się funkcja bose na wyświetlaczu radia. wymieniłem radio na concert (wcześniej miałem Chorusa- nie obsługuje Bose) i dopiero po aktywowaniu Bose basy stały się normalne.

nie dudniące, lecz ciepłe w pełnej harmoni z całym pasmem. teraz regulacja basów jest ustawiona na +2 i jest O.K. Pozdrawiam.