Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czyszczenie kierownic turbiny Śląsk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie gdzie na śląsku czyszczą turbinę chodzi mi o jakieś sprawdzone warsztaty jaki jest koszt takiej operacji kolega robił mi logi dynamiczne i wyszło ze mam większe wartośći niż powinienem mieć tak samo jest podobno z n75 da coś takie czyszczenie kierownic pozdrawiam

Opublikowano

Jak masz problem z łopatkami geometri (zacinają się) to jak masz jakies pojęcie to ten zabieg mozesz sam wykonac, jezeli jestes laikiem to radze odac w fachowe ręce.

Opublikowano

Spróbuj je najpierw "rozruszać" dynamiczną jazdą :wink4:

Opublikowano

mi zajeło z wyjeciem i włozeniem +wywalenie kata okolo 8 godzin ale mechanikiem nie jestem tylko kucharze zreszto na forum wszystko ładnie opisane co i jak :hi:

Opublikowano

Jedz za miasto daj mu w rure 3tys obrotów przejedz 15 kilometrów powinno pomóc

Opublikowano

utrzymywanie 3 ty

Jedz za miasto daj mu w rure 3tys obrotów przejedz 15 kilometrów powinno pomóc

utrzymywanie obrotów nic nie da sztanga nie bedzie sie poruszac i nie rozrusza sie kierowniczek w turbo

trzeba od 2 biego cisnac do prawie 4 tys obr i zmiana i tak do piatki oczywiscie na rozgrzanym silniku

Opublikowano

może mieć przytkanego kata i rozjeżdżanie nic nie da bo zaraz znowu bedzie to samo, porządnie wyczyść turbo, egr i wywal odrazu kata najlepiej w dynosofcie i odrazu wyregulują sztange

Opublikowano

bla ... bla ... bla ... może wystarczy troszkę przegonić traktora i będzie ok , a Wy zaraz pół auta rozbierać ... :wink4:

:tongue4:

Opublikowano

podaje na własnym przykładzie, zęby zjadłem na tych kierownicach w końcu usunąłem przyczyne a nie skutek - 3 godz roboty - 150 zł dla fachowca i po problemie ... a 200 dostałem za flaki z kata :gwizdanie:

Opublikowano

Dokładnie. Ja bym na początek pare razy w palnik ostro dał i zobaczył co się stanie. I wywal kata. Będziesz miał swięty spokój. Ja zrobiłem czyszczenie i za pół roku to samo. Zawalone syfem. Wk.....m sie wywaliłem kata. Jak ręką odjął. Smigam jak chce. Nawet miesiąc bez gazu a geometria smiga jak marzenie. Mozna bez problemu najmniejszym palcem poruszać.

Pozdro

ZC