pox Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam, Ostatnio pojawił się u mnie pewien problem, a mianowicie po przekroczeniu 90km/h samochód zaczyna mocno drżeć. Ponadto mam wrażenie, że gdy wjadę dziurę (nieważne którym kołem), to jakby mnie ściągało w prawo. Może to jakiś luz w układzie kierowniczym? Chciałem sprawdzić, czy koła są dobrze wyważone, ale nie zauważyłem aby jakiś ciężarek odpadł.
wojtek26 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Na poczatek sprawdz wyważenie kół to ze żaden ciężarek nie spadł nie swiadczy ze koło jest dobrze wywazone, przyjrzałbym sie równiez przegubom szczególnie wew. Jezeli czujesz ze auto sciaga po wjechaniu w dziure jedz na sprawdzenie zawieszenia szcególnie amorków.
dawdaw18 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 opona albo felga mogła sie odkształcić po jakiejś dziurze to jest najczęstszą przyczyną jeśli nie to to zawieszenie do przeglądu
pox Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Jakieś 3 tygodnie temu byłem na przeglądzie i wszystko było ok. Co prawda nie wiem jak z wiarygodnością badania. Jutro podjade sprawdzić wyważenie i zobaczymy.
Lombardo Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zbieżnosc, lub duże luzy w układzie kierowniczym( drazki kierownicze)
pox Opublikowano 6 Września 2010 Autor Opublikowano 6 Września 2010 Przyczyną okazała się krzywa opona w tylnym lewym kole. Po podpąpowaniu i ponownym wyważeniu drgania nieco zmalały, ale samochód nadal zarzuca w lewo gdy wiedzie się w nierówność na drodze.
Rekomendowane odpowiedzi