ariel Opublikowano 1 Września 2007 Opublikowano 1 Września 2007 Witam Mam pytanko czy ktoś wie czy soczewki w światłach mogą się z czasem zabrudzc (od środka) bo te światła świecą jak by chciały a nie mogły wydaje mi się że mają jakiś nalot. :a4fan:Jeżeli tak to czy można je jakoś wyczyścic.
pre_pl Opublikowano 1 Września 2007 Opublikowano 1 Września 2007 a skąd wiesz, że to jest od środka ? Jeśli faktycznie jest tak jak piszesz, to według mnie coś jest nie tak... Cała obudowa jest całkiem szczelna. Może to nie jest zabrudzenie, ale mikrouszkodzenia z przodu od kamyczków ?
ykk Opublikowano 1 Września 2007 Opublikowano 1 Września 2007 Albo odblysniki juz sa stare.. Moze to byc np spowodowane tym ze poprzedni uzytkownik uzywal za mocnych zarowek i za duza temperatura byla w reflektorze..
ariel Opublikowano 1 Września 2007 Autor Opublikowano 1 Września 2007 Ja wiem że to jest "powinno byc" wszystko szczelne ale widac że jest tam coś takiego jakby było to kiedyś zaparowane a pożniej wyschło "taki osad" na soczewkach nie wiem z której strony czy od strony żarówki czy z drugiej. Napewno to nie są dziurki po kamyczkach.
poziek Opublikowano 1 Września 2007 Opublikowano 1 Września 2007 Może być osad od środka, od strony zarowki. Wyjmij lampe i przeczyść.
ariel Opublikowano 1 Września 2007 Autor Opublikowano 1 Września 2007 Czy jest dużo robory żeby wyjąc lampe mam nadzieje że nie trzeba zdejmowac przedniego zderzaka jak w B5 i jak się dostac do środka żeby wyczyścic soczewkę?
pre_pl Opublikowano 1 Września 2007 Opublikowano 1 Września 2007 a nie znalazłeś info na ten temat ? Bo chyba jest już... Są 4 śruby które musisz odkręcić, a właściwie poluzować żeby lampa wyjechała. Nic ze zderzakiem nie trzeba robić.
ariel Opublikowano 3 Września 2007 Autor Opublikowano 3 Września 2007 Dzięki spróbuje jak coś z tego wyjdzie to dam znac.Chyba że ktoś zna jakieś inne przyczyny takiego zjawiska. [br]Dopisany: 01 Wrzesień 2007, 13:49 _________________________________________________Lampy wyczyszczone to był osad nie od strony żarówki tylko od zewnątrz soczewki dzięki za rady :th:
Rekomendowane odpowiedzi