Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem ze światłami B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko czy ktoś wie czy soczewki w światłach mogą się z czasem zabrudzc (od środka) bo te światła świecą jak by chciały a nie mogły wydaje mi się że mają jakiś nalot. :a4fan:Jeżeli tak to czy można je jakoś wyczyścic.

Opublikowano

a skąd wiesz, że to jest od środka ?

Jeśli faktycznie jest tak jak piszesz, to według mnie coś jest nie tak... Cała obudowa jest całkiem szczelna.

Może to nie jest zabrudzenie, ale mikrouszkodzenia z przodu od kamyczków ?

Opublikowano

Albo odblysniki juz sa stare.. :rolleyes: Moze to byc np spowodowane tym ze poprzedni uzytkownik uzywal za mocnych zarowek i za duza temperatura byla w reflektorze..

Opublikowano

Ja wiem że to jest "powinno byc" wszystko szczelne ale widac że jest tam coś takiego jakby było to kiedyś zaparowane a pożniej wyschło "taki osad" na soczewkach nie wiem z której strony czy od strony żarówki czy z drugiej. Napewno to nie są dziurki po kamyczkach. :a4fan:

Opublikowano

Może być osad od środka, od strony zarowki. Wyjmij lampe i przeczyść.

Opublikowano

Czy jest dużo robory żeby wyjąc lampe mam nadzieje że nie trzeba zdejmowac przedniego zderzaka jak w B5 i jak się dostac do środka żeby wyczyścic soczewkę? :a4fan:

Opublikowano

a nie znalazłeś info na ten temat ? Bo chyba jest już...

Są 4 śruby które musisz odkręcić, a właściwie poluzować żeby lampa wyjechała.

Nic ze zderzakiem nie trzeba robić.

Opublikowano

Dzięki spróbuje jak coś z tego wyjdzie to dam znac.Chyba że ktoś zna jakieś inne przyczyny takiego zjawiska. :a4fan:[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2007, 13:49 _________________________________________________Lampy wyczyszczone to był osad nie od strony żarówki tylko od zewnątrz soczewki dzięki za rady :th: