Opublikowano 2 Września 201015 l No i nie zbyt długo nacieszyłem się A4 B7 BPW 140PS 2007r. Po dwóch miesiącach zapaliła się czerwona kontrolka oleju, komputer zaczął zapisywać błędy i włączył się tryb awaryjny. Ledwo dojechałem do warsztatu i po odkręceniu pokrywy silnika mechanik stwierdził brak oleju. Niezła kaszana. Co mogło być przyczyną awarii pompy??
Opublikowano 2 Września 201015 l za mało informacji..... ile przebiegu? - skąd wiesz że to awaria pompy skoro nie ma oleju /. - gdzie olej? - nie było wcześniej pomarańczowej kontrolki oleju informującej o niskim stanie oleju? - czy dymił na biało >jeśli tak to mogła wessać olej padająca turbina.... Z tego co napisałeś wnioskuję iż jechałeś dalej z czerwoną kontrolką na fisie i brakiem oleju lub niesprawnym napędem pompy oleju? >jeśli tak to załatwiłeś silnik na własne życzenie ......
Opublikowano 2 Września 201015 l przebieg 160 tys, brak cisnienia oleju, jutro bede wiedzial co z silnikiem
Opublikowano 2 Września 201015 l pewnie gniazdo słynnego imbusika lub sam imbusik Nie ma powietrza w oponach? To pewnie imbusik!
Opublikowano 2 Września 201015 l czegoś nie kumam ?? mechanik stwierdził brak oleju tak ? To dlaczego piszesz że brak ciśnienia oleju? To był olej czy nie ??
Opublikowano 2 Września 201015 l No i nie zbyt długo nacieszyłem się A4 B7 BPW 140PS 2007r. Po dwóch miesiącach zapaliła się czerwona kontrolka oleju, komputer zaczął zapisywać błędy i włączył się tryb awaryjny. Ledwo dojechałem do warsztatu i po odkręceniu pokrywy silnika mechanik stwierdził brak oleju. Niezła kaszana. Co mogło być przyczyną awarii pompy?? rozumiem że chodziło mechanikowi o brak śladów oleju pod pokrywą silnika> czyli brak smarowania silnika przy pompo-wtryskach lub całego, a olej prawdopodobnie w misce się znajduje......?czy dobrze rozumuje?>jeśli tak to imbusik lub gniazdo się wytarło... >toby tłumaczyło czemu nie miałeś pomarańczowej kontrolki na fisie o niskim stanie oleju.... P.S. ale i tak tej jazdy z czerwoną kontrolką nie mogę zrozumieć....