Jump to content

audilover

Pasjonat
  • Content Count

    84
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

Community Reputation

0

About audilover

  1. Czy jest opcja podlaczenia lusterka od b7 do przelacznika auto od b7 w audi a4 b6 nie posiadajac modulu mce w wersji high tak zeby dzialal przelacznik auto? Da sie to jakos zmostkowac tak zeby sygnal z lusterka dawal prad do wlacznika auto i uruchamial swiatla? Na dana chwile mam to tylko podlaczone tak ze wlacznik swiatel dziala standardowo tj. funkcja auto jest nei aktywna. Lusterko jest tez podlaczone na stale i jego praca polega tylko na sciemnianiu sie. Pytam bo moze ktos wpadl na taki pomysl?
  2. Link nie działają. Mam ten sam problem. Linka hamulca awaryjnego jest naciągana i regulowana przez zacisk hamulcowy. Załączam linki jak w prosty sposób usunąć usterkę. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_jak_podciagnac_hamulec_reczny-t45756.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_ahh_znikaj261cy_r281czny-t54915.0.html;msg600378#msg600378
  3. Ja u siebie nie chcialem robic zadnych modyfikacji w nowym lusterku po za nawierceniem otwru na srubke; wiec starlem krawedzie starego uchwytu i umiejscowilem pomiedzy elemntami zaznaczonymi na czerwono. Lusterko jest przez to delikatnie nizej ale nie przeszkadza mi to. Pozdrawiam.
  4. Panowie, Zamontowalem sobie lusterko od audi a4 b7 w a4 b6. Wszystko pieknie smiga az do momentu kiedy robi sie ciemno, zimno i wilgotno. Lusterko mam podlaczone najproszym sposobem do masy w pinie 6 lampki i do przelacznika swiatel pin 17. Kablek mam rownie polaczony z pinu 6 lusterka do pinu 1 lampki. W ciagu dnia lusterko dziala jak trzeba. Wieczorem i rano kiedy jest ciemno nie dziala wogole a czasami jak popstrykam wlacznikiem lampki w podsufitce to dioda zacznie mrogac przez chwile lub caly czas tak jakby bylo gdzies zwarcie lub slaba masa. Wypialem wszystko jeszcze raz sprawdzalem polaczenia i nic nie moge znalezc. Wszystkie kabelki mam poizolowane itd. Wczoraj zamowiem w ASO kostke do lusterka i piny wiec moze to pomoze bo na dana chwile mam je polaczone poza kostka. Rowniez przy wlaczeniu lamki lusterko dalej mi sie sciemnia. Czy ktos z was tak mial? Czy lusterko moze byc uszkodzone. (sory za brak polskich znakow ale pisze na angielskiej klawiaturze) ---------- Post dopisany at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany at 07:19 ---------- Dzisiaj zauważyłem jak byłem na parkingu podziemnym, że lusterko znowu nie działa po odpaleniu auta. Jak włączyłem lampkę w podsufitce to nagle dioda w lusterku zaczęła mrugać. CO może to powodować? Najlepsze jest, że jak już wyjechałem z parkingu na zewnątrz i słońce oświetliło samochód to lusterko się włączyło :-/ . Czy kabelek który jest podłączony pomiędzy lampką a lusterkiem może coś kolidować? Czy możliwe, że mam uszkodzone lusterko? Proszę o pomoc! ---------- Post dopisany 06-09-2012 at 07:44 ---------- Poprzedni post napisany 04-09-2012 at 19:37 ---------- Przepiecie do Pinu 1 we wlaczniku swiatel rozwiazalo problem. Dzieki domin79
  5. Ok, Dzisiaj wieczorem przepinam i dam znac czy juz dziala. Dziekuje bardzo za pomoc. to podłączyłeś sie żle i dlatego lustro żle Ci działa , przepnij ten pin z 17 wlącznika świateł do 1:wink: ---------- Post dopisany 06-09-2012 at 07:33 ---------- Poprzedni post napisany 05-09-2012 at 16:41 ---------- domin79 DZIEKI WIELKIE!! PODLACZYLEM POD PIN 1 i SMIGA AZ MILO. Pozdrawiam
  6. Witam, Podlaczylem lusterko z b7 w b6 w najprostszy sposob. Lusterko dziala prawidlowo tylko za dnie a w nocy jak jest ciemno to sie wylacza, jak poswiece lampka na szybe z tylu lusterka to znowu sie wlaczy. Wyglada to tak jaby dzialalo na zasadzie czujnika zmierzchu. Za dnia dziala elegancko i przyciemnia sie od razu ale jak jest ciemno to totalny klops. Jak wlacze lampe podufitki to dioda lusterka mruga bo czesc swiatla z lampki wpada do czujki z tylu lustra. Czy macie na to jakies rozwiazanie? Podlaczylem sie bialym kablem z lustrka do 17 pinu w przelaczniku swiatel a masa do pinu 6 w lampce podsufitki i to wszystko.
  7. Dzisiaj odcialem ta czesc/uchwyt ze starego lusterka ale nie miesci sie pomiedzy te slupki w nowym lusterku oznaczone kolorem czerwonym. Czaki czy ty musiales odciac ten kawalek od strony oslony po lewej stronie patrzac na obrazek? <br /><br /> ---------- Post dopisany at 12:44 ---------- Poprzedni post napisany at 12:41 ---------- A i czy jest jakis punkt centralny ktory wybrales do nawiercenia sruby? Widze ze masz lekki odstep od tych slupkow po prawej stronie. ---------- Post dopisany 31-08-2012 at 09:37 ---------- Poprzedni post napisany 30-08-2012 at 12:44 ----------
  8. Witam, Zanorkowalem jeszcze raz pod kierownica i nawalilem mnosto smaru w sparyu. Poki co ok przez ostatnie 2 tyg. Dzieki!!
  9. tu znajdziesz cala rozpiske dla B6 i B7 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0 np. dla B6: pin 3 = rozłączenie fotochromu po wybraniu biegu wstecznego (z MCE, kostka 32-pin/30 – w drodze do MCE kabel przechodzi przez pomarańczowy 17-pinowy konektor – pin 9 – w lewym dolnym słupku A) [niebiesko/czerwony] Czy mozna tak zainstalowac do dowolnego modulu mce rowniez w wersji low? ---------- Post dopisany 29-08-2012 at 14:35 ---------- Poprzedni post napisany 27-08-2012 at 10:37 ---------- Panowie dzisiaj doszlo do mnie lusterko z b7 pod czujnik deszcu wiec czeka mnie przerobka uchwytu. Czy mozecie mi powiedziec czy moge to podlaczyc pod mce w wersji low od b6 tak zeby nie przygaszalo sie przy wlaczeniu lampek i biegu wstecznego? ---------- Post dopisany at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany at 14:35 ---------- Panowie, Jeszcze jedno pytanko. Czy według obrazka muszę nawiercić otwór na środku i nagwintować żeby przykręcić stary uchwyt? ---------- Post dopisany at 17:48 ---------- Poprzedni post napisany at 17:45 ---------- <br /><br />
  10. Panowie wie ktoś może jak podpina się tą niebieską wtyczkę pod radio concert 2?? http://www.ebay.com/itm/270808643840?_trksid=p3984.m1497.l2649&item=270808643840&cmd=ViewItem&sspagename=STRK:MEWNX:IT&vxp=mtr
  11. WItam, Głupie pytanie ale jak wpiąć tą niebieską kostkę pod radio? czy tą czarną górną można rozebrać i niebieską dołożyć czy trzaeba piny przekładać?? Kupiłem taki kabelek mam nadzieję że będzie działał. http://www.ebay.com/itm/270808643840?_trksid=p3984.m1497.l2649&item=270808643840&cmd=ViewItem&sspagename=STRK:MEWNX:IT&vxp=mtr
  12. Witam, A jak wpiąć tą niebieską kostkę do radia? Głównej kostki nie dałem rady rozdzielić. Trzeba piny przekładać czy da się to obejść? ---------- Post dopisany at 19:30 ---------- Poprzedni post napisany at 19:30 ---------- Witam, A jak wpiąć tą niebieską kostkę do radia? Głównej kostki nie dałem rady rozdzielić. Trzeba piny przekładać czy da się to obejść? http://www.ebay.com/itm/270808643840?_trksid=p3984.m1497.l2649&item=270808643840&cmd=ViewItem&sspagename=STRK:MEWNX:IT&vxp=mtr
  13. I jak udało ci się to ukończyć? Jak sprawdzić czy mam u siebie taką opcję? Możliwe że jest instalacja a nie jest zakodowane?
  14. Witam, Mam problem ze skrzypiącym pedałem hamulca (nie z klockami). Strasznie to denerwujące przede wszystkim w ruchu miejskim. Próbowałem się już za to zabrać ale bez sukcesu Ściągnąłem osłonę nad nogami i próbowałem zapodać wd40 ale nic nie dało. Zresztą to wygląda jakby cały ten mechanizm był zamknięty w takim cylindrze. jest tam śruba ale nie chciałem tego ruszać w razie gdyby coś się poprzestawiało nie, wiem jak to wygląda od środka. Macie jakieś rady?
×
×
  • Create New...