Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Skrzypią drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od zimy walczę z drzwiami a konkretnie zawiasem dolnym w przednich drzwiach prawych i lewych nic nie daje psikanie WD smarowanie różnego rodzaju smarem i tak skrzypią trzeszczą te rolki w zawiasie jest na to jakiś sposób smarowania?? Bo mnie już :kwasny:

Opublikowano

smarowanie porządnym smarem mui przynieść efekt,WD se odpuść, a jak nie pomaga to może problem leży w źle spasowanych drzwiach trzeba je ustawić,albo piszczy nie tam gdzie smarujesz

Opublikowano

no to sam odpowiedziałeś sobie na pytanie - tak jak powyżej napisane - przetestuj coś lepszego do smarowania

Opublikowano

Spróbuj silikony w sprayu

Jak to nie pomoże to wybierz się do sklepu z bronią palną i kup tam smar to konserwacji broni, nie ma lepszego i bardziej wytrzymałego na rynku do takich rzeczy :wink4:

Opublikowano

nie jestem pewny tylko czy silikon nie przysłuży się do powstania rdzy (słyszałem co nie co o tym ale nie jestem pewien)

Opublikowano

nie jestem pewny tylko czy silikon nie przysłuży się do powstania rdzy (słyszałem co nie co o tym ale nie jestem pewien)

Ja psikam na zawiasy już od 4 lat i niczego nie zauważyłem ale są różne rodzaje na rynku to ciężko powiedzieć :mysli: ja mam taki który nadaje się też do konserwacji uszczelek więc raczej nie jest żrący w żaden sposób

Opublikowano

miałem podobny problem w drzwiach od kierowcy, psikałem wd i za przeproszeniem gów...o to pomagało więc wziąłem zwykłego oleju do strzykawki powstrzykiwałem ile się dało na koniec cały zawias zlałem i po problemie