Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Mechanizm podnoszenia szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Podczas podnoszenia przedniej szyby kierowcy nagle coś "puknęło", po tym zdarzeniu szyba podnosi sie i opuszcza jednak towarzyszy temu "chroboczący" dźwięk jakgdyby zaraz miało sie coś zje...ć.

Znalazłem na forum link do manuala z wymiana tego mechanizmu:

http://www.audizine.com/forum/showthread.php/327299-DIY-B6-A4-Window-Regulator-amp-Motor-Replacement

Jednak nie wiem czy jest sens zabierac się za to nie posiadając drugiego mechanizmu podnoszenia szyb ?

Jest szansa, że wystarczy tylko "coś" poprawić w starym czy też na 100% należy zaopatrzyć sie w nowy mechanizm i go wymienić ?

Opublikowano

nie dowiesz się jak tego nie rozbierzesz :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mechanizm rozebrany i wiem, że na 100% wymaga wymiany. Jest sens brać używany na alledrogo za 200 pln, czy lepiej kupić w aso nowy ( gdzieś na forum wyczytałem, że koło 400 pln) ?

Ps. po wyjeciu mechanizmu zauważyłem peknięta trytytkę leżącą w drzwiach od strony lusterka, co powinna ona trzyzmac i gdzie być zamocowana ? z tej strony wyciągałem wiazke od lusterka ale według opisu nie ma tam żadnej trytytki ?

Opublikowano

naprawa u mnie w firmie to koszt około 75 pln same linki + plastiki prowadzące jeśli są pęknięte 30 pln + kółko silniczka 30 pln (często zostaje uszkodzone)

Opublikowano
  • Autor

i to rozwiązanie cenowo wychodzi najlepiej, kłopot w tym, że nie mogę sobie pozwolić na przestój auta ze względu na brak szyby :embarrassed: a z profilu wnioskuję, że musiałbym odesłać swój mechanizm do województwa mazowieckiego ?

Opublikowano

tak , chyba że rozbierzesz i sprawdzisz może same plastiki poszły , wtedy jak dasz radę wymienić to wyślemy

Opublikowano
  • Autor

rozebrałem ale linki są do wymiany a z jednego pancerza urwał się kawałek tego plastikowego "kapturka"

Opublikowano

te plastiki na pancerzu też są koszt 10 ,-

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za zainteresowanie tematem, kupiłem nowy mechanizm w aso.

Opublikowano

z ciekawości ,ile zapłaciłeś

Opublikowano
  • Autor

400 pln

Opublikowano

tu pewnie wyrobił byś się w 150 ,- z przesyłką

Opublikowano

tu pewnie wyrobił byś się w 150 ,- z przesyłką

nowy 160 zł jakość :good:
Opublikowano
  • Autor

i tak jak wspomniałem, cenowo jest to pewnikiem najlepsze rozwiązanie :good: mnie zależało na czasie i szczerze mówiąc mechanizmu samemu też nie chciało mi się do kupy składać więc wybrałem aso.

Może warto skupić np. na forum uszkodzone mechanizmy i po regeneracji wystawić je na alledrogo ? [br]Dopisany: 16 Wrzesień 2010, 09:01_________________________________________________Mechanizm założony, szyba śmiga jednak niepokoją mnie dwie rzeczy:

-po pierwsze na szybie od wewnętrznej strony gdzies na wysokości wewnętrznej klamki po otwarciu i zamknięciu szyby pojawia się tłusty pionowy ślad ? Czego może być on wynikiem ?

-po drugie po zakodowaniu szyby czyli dłuższym przytrzymaniu przycisku podczas otwierania i zamykania szyba nie bardzo chce się automatycznie zamykać. Impulsowo wszystko działa ok jednak gdy przytrzymam dłużej i puszczę to szyba czasami sie sama domknie a czasami zatrzyma się ? Czy za to może byc odpowiedzialny "wyrobiony" mikrostyk w włączniku szyby ?

Opublikowano

panowie ost mam problem z szybą z prawej i lewej strony.. posiadam B7 2005rok, szyby się ledwo otwierają a czasami jak otworzę i chce zamknąć to idzie w górę i zaraz wraca, panowie powiedzcie jak dokładnie rozebrać tedrzwi od czego zacząć ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniałem mechanizm w dzwiach pasażera i niestety musiałem wyjąć ramę z szybą a następnie wykręcić mechanizm. Mechanizm kupiłem także na allegro z tym że oryginał z jakiegoś rozbitka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

2 miesiące temu rezałem to samo.

1.Ściągasz boczek

2.odklejasz szare wyciszenie, odkręcasz głośnik bo pod nim masz 1 śrubkę od mechanizmu

3.odkręcasz wszystkie śrubki musisz dobrze sprawdzić czy wszystkie odkręciłeś,odkręcasz silniczek

4.ciągniesz ramę do góry powinna wyjść razem z prowadnicami no chyba że zapomniałeś o jakieś śrubie

Opublikowano

Mechanizm wymieniony, zajęło mi to dwie godzinki bez pośpiechu. Chiński zamiennik działa, 200zł zostało w kieszeni

• 1 rok później...
Opublikowano

kto ma na sprzedaż prawą stronę.