Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Awaria silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Podczas jazdy zapalila mi sie czerwona kontrolka (brak cisnienia oleju),po czym auto zgaslo.Nastepnie zobaczylem ze wystrzelil mi olej z silnika.

Czy to jest uszkodzenie napedu pompy oleju znanej z silnika BLB czy cos innego ?

Jezeli ktos mial podobny przypadek albo wie co moglo sie stac porosze o pomoc

[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2010, 19:15_________________________________________________

Opublikowano

Mozesz więcej opisać. Co to znaczy ze wystrzelił mi olej z silnika??? Czym?????

ZC

Opublikowano
  • Autor

Mozesz więcej opisać. Co to znaczy ze wystrzelił mi olej z silnika??? Czym?????

ZC

Dokladnie nie wiem z jakiego miejsca w silniku.Po otwarciu klapy z przodu bylo pelno oleju,auto zostalo zabrane na lawecie do warsztatu i jutro beda ogladac co i jak.

W aso sprawdzalem jakis czas temu jaki mam naped pompy oleju, wynikalo z etki ze sa kola zebate ale teraz sam nie wiem co moglo sie stac

• 1 rok później...
Opublikowano

Wczoraj stalo mi sie to samo jechalem cos trzaslo zapalila sie kontrolka cisnienia oleju i auto stanelo zabrali do warsztatu. Wedlug mechanikow niema cisnienia oleju i olej zrobil sie czarny jutro beda walczyc wie ktos co moze byc???po ostatniej rozmowe z nimi mowili ze odkrecili poktywe silnika z gory i nie pompuje tam oleju i mieli sprawdzic cisnienie. Rozrzad caly

---------- Post dopisany at 17:03 ---------- Poprzedni post napisany at 17:02 ----------

Ps moj silnik to 2.0 TFSI BWE

---------- Post dopisany at 17:03 ---------- Poprzedni post napisany at 17:03 ----------

Ps moj silnik to 2.0 TFSI BWE

Opublikowano

No widzę,że nie tylko ja miałem pechową majówkę.Ale u mnie w służbowym Pasku BMR poszedł kolejny pompowtryskiwacz i teraz czekam na decyzję,czy wymienią wszystkie pozostałe.

Opublikowano

Pekl lancuszek od napedu pompy oleju://////

Opublikowano

Ale co ma uszkodzona pompa oleju do wywalenia go z układu ? Autor wątku opisał zupełnie inny problem - u niego pompa była sprawna skoro było ciśnienie i wylało.

Jakby napisał gdzie zawaliło olejem to byłoby łatwiej oraz czy był to natychmiastowy wyciek czy ciekło, ciekło aż zabrakło (może kanał zasilający turbo, głowica, uszczelka .....??).

Wysyłane z mojego Transformer TF101G za pomocą Tapatalk 2