Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Zaworki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów. Jestem nowy na forum. Jestem posiadaczem adeerka z 96 roku.Problem polega na tym ze tej zimy przy mrozach -30 po odpaleniu auta przez chwile cos jakby zabuczało w silniku i ucichło po paru sekundach. Od tej pory przy odpaleniu auta słychac klawiaturke,ale tylko przez jakies 3 , 4 sekundy i jest spokój,podczas jazdy nic sie nie dzieje a na jałowym silniczka prawie nie słychac. A teraz tak: po zagrzaniu auta jak olej osiągnie 90 do 100 stopni gdy zgasze auto na pare minut (np.szybki zakup piwka w sklepie) po odpaleniu tak napieprza ze az mi wstyd przed ludzmi. I znowu cichnie ale juz po kilku minutach. Ale słychac jakby tylko jeden zawór. Przebieg 160000 :cool1: ,olej Mobil 10w40, no LPG. Mechanior mówi ze to nie pompa tylko popychacze, a z tego co poczytałem tp popychacze słychac cały czas. co myslicie?? Zapomniałem napisac ze zimą jak sie to wszystko zaczeło wlany był shell helix 10w40.

Opublikowano

Sprawdź ciśnienie i w ogóle to wymień olej na Motul albo Valvoline :wink4:

Opublikowano
  • Autor

wlałem mobila bo go chwalą , a co do cisnienia zadnemu leniowi niechce sie pchac rąk do czujnika i wogóle bo kiepskie dojscie.

Opublikowano

wlałem mobila bo go chwalą , a co do cisnienia zadnemu leniowi niechce sie pchac rąk do czujnika i wogóle bo kiepskie dojscie.

To jedź do kogoś komu się będzie chciało a co do mobila to go wymień bo to ... jest (zaraz odezwie się milion osób które na nim jeżdżą i go chwalą :kox:)

Opublikowano

Guregoru olej Valvoline to jaki przy 200 tyś przejechanych ?

Opublikowano

Guregoru olej Valvoline to jaki przy 200 tyś przejechanych ?

Valvoline nie wiem :no: ja lałem Motula natomiast słyszałem od kilku zaufanych osób że Valvoline jest równie dobry :)

Opublikowano

a te 160 tysięcy to jest prawdą ? :cool1: ...[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2010, 23:28_________________________________________________nieraz popychacze słychać tylko na początku po odpaleniu..

Opublikowano

Mi sie czasem odzywaja popychacze na rozgrzanym silniku i tez cichna po kilku sekundach, na razie nic z tym nie robie czekam do wymiany rozrzadu ti wtedy zajrze który to tak stuka lub stukają.

Opublikowano

też tak miałem, że działo się to na początku jednak z upływem czasu klekot na jałowym biegu nie ustaje.

Póki co nie mam kasy na naprawę. Generalnie na początku wymienie pompe oleju, potem zajme się popychaczami.

Opublikowano
  • Autor

komplet popychaczy INA 650 zeta,ale jest tez kompletna głowica za 600 zl i niewiem czy pokusic sie na nowe popychacze czy na głowice. Głowica sprawna na 100%.

Opublikowano

Myśle że głowice. Skoro masz pewność na 100%

Opublikowano

dzwon do uzytkownika tom77, 2 tygodnie temu kupowalem 20 szt. popychaczy INA i zaplacilem za komplet juz z przesylk 490pln, takze warto wziac nowe i wymienic, niz jakas ''pewna'' glowice, pewna to by byla gdybys ja wzial funkiel nowke nie smigana z ASO

Opublikowano

dzwon do uzytkownika tom77, 2 tygodnie temu kupowalem 20 szt. popychaczy INA i zaplacilem za komplet juz z przesylk 490pln, takze warto wziac nowe i wymienic, niz jakas ''pewna'' glowice, pewna to by byla gdybys ja wzial funkiel nowke nie smigana z ASO

w sumie prawda, ale jeżeli ma pewne źródło to niech bierze głowice, jeżeli tak w ciemno te 100% to proste że lepiej wymienić popychacze a widze ze kolega jeszcze z rabatem załatwił :)

Opublikowano

Witam

Kupiłem sprowadzoną audi i też słychać popychacze czy da rade zdiagnozować który puka po zdjęciu

pokrywy zaworów?

Opublikowano
  • Autor

z tego co wiem tylko metodą prub i błędów. Zakładasz komplet na jeden cylinder,skrecasz wszystko do kupy,odpalasz i słuchasz. esli słychac rozkrecasz i przekładasz na nowy nastepny cylinder i znowu skrecasz itd. Ale moze byc ze masz walniete popychacze na dwóch lub wiecej cylindrów. Wiec najlepiej isc za ciosem i wymienic komplet ;(

Opublikowano

najpierw trzeba od tych tanszych rzeczy posprawdzac czyli odkrecic czujnik cisnienia oleju i tam dokonac pomiaru sprawdzic czy odma nie jest zapchana,a jak juz wymieniac szklanki to juz lepiej komplet :hi:

Opublikowano

u mnie też stukały , zmierzyłem ciśnienie i było 3800 na 3000 obr więc mało , wymieniłem pompę i cisza - podobno w adr pompa często siada