Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPALANIE 10 l/100 pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak masz auto chipowane z 90@115 KM to czemu sie dziwisz że 8 literków wypija w mieście. Pamiętajże mimowszystko klima strasznie paliworzerna jest.

Opublikowano
spalanie spadło po wymianie wiskozy.....ale spadło na ok 8-8,5 litra w miescie (zalałem bak do pełna zrobiłem 150 km i zatankowałem go jeszcze raz no i tak wyszło) trasy nie wiem choć byłem na spocie w katowicach ostatnio no ale autostrada przepisowo raczej nie jechałem....jade teraz na wakacje do bułgarii wiec wyjdzie wszystko w "praniu" ile faktycznie spala.....

no to juz bardziej do przyjecia te spalanie ....

Opublikowano
Pamiętajże mimowszystko klima strasznie paliworzerna jest.

Na ten temat to mase sprzecznych informacji slyszalem. Rozmawialem nawet z gosciem ktory jest z zawodu kierowca i od wieeeeelu lat jezdzi roznymi samochodami i twierdzi ze to bajka...samochod na klimie spala od 0,5 litra do 1,5 litra na 100km'ow.

Jak to do konca jest to chyba kazdy musialby sam na swoim samochodziku sprawdzic :wink:

Opublikowano
ok 8-8,5 litra w miesc

CUBER mi tez po Krk wciaga koło 8,a na trasie 5.5 :wink:

Opublikowano

Na ten temat to mase sprzecznych informacji slyszalem. Rozmawialem nawet z gosciem ktory jest z zawodu kierowca i od wieeeeelu lat jezdzi roznymi samochodami i twierdzi ze to bajka...samochod na klimie spala od 0,5 litra do 1,5 litra na 100km'ow.

Jak to do konca jest to chyba kazdy musialby sam na swoim samochodziku sprawdzic :wink:

Jak najbardziej to prawda wyciąga paliwko i pianiążki z naszych kieszeni ale mału który pozbawiłby się tego komfortu

Opublikowano

Jak najbardziej to prawda wyciąga paliwko i pianiążki z naszych kieszeni ale mału który pozbawiłby się tego komfortu

Ale jadac na wlaczonej klimie mniej nam spali niz z otwartymi szybami. :mrgreen:

Klima na postoju pochlania okolo 0,4 l na godzine.

Opublikowano
Ale jadac na wlaczonej klimie mniej nam spali niz z otwartymi szybami.

ciekawe, czy jakaś firma robiła takie testy :?: bo może się rzeczywiście okazać że na to samo wychodzi :razz:

Opublikowano

rob, bylo w jakims programie i mowili, ze to albo mniej nam spali albo wiecej z wlaczona klima.

Wszystko zalezyz jaka predkoscia, ile uchylone te szyby, jakiej wielkosci. Wyniki wychodzily bardzo porownywalne.

Opublikowano

a co niektórzy samochody mają, i klimy nie urzywają bo oszczędzają :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

a ja mam klime i jej malo uzywam jak byly te upaly to z koniecznosci :grin: bo po prostu nie lubie mialem ja przez 4 lata w bylej robocie

Opublikowano
a ja mam klime i jej malo uzywam jak byly te upaly to z koniecznosci

mały OT:

:shock: to po co klima jak nie uzywać jej w upały i letnie deszczowe dni kiedy szyby paruja na potęgę :?: :?: do lansu :?: :grin:

ja mam furę z klima po to żeby tej klimy uzywać a nie mieć :wink: wzrost spalania wliczyłem sobie w eksploatację wybierajac auto z klimą....wiec gadanie mam i nie używam bo wiecej pali to dla mnie jest !#%#% :twisted:

Opublikowano

a z gadaniem ze wiecej pali to masz racje jak sie kupuje z klimom to za wygode trzeba placic jak sie kasy nie ma to mozna kupic 126p wycia dach i jazda. ja malo uzywa bo nie lubie a nie ze wiecej pali :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

witam, no jam mam tez niunie od miesiaca i tak malo to nie pali zabacze teraz jak zatankuje do pelna to powiem na czacie.

Opublikowano
  • Autor

Witam ,

Dziś wieczorkiem ruszam do Bułgarii na urlopik ciekaw jestem ile spali....po powrocie się pochwalę hihihi

pozdro

Opublikowano

a tak po miescie to ile ci spala teraz?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam, Panowie zrobiłem Swoją 4-ką 3,5 tyś km ( byłem na urlopie w Bułgarii) 4 osoby + bagaże no i klima włączona prędkośc różnie ale jak się dało to się cisło ......spalanie wyszło 5,6 l wiec jestem bardzo zadowolony tylko czemu w miescie wciąga ok 9 litrów??

Opublikowano

no 5,6 to jest ok :)

Moj 1Z (90 KM) wciągnął mi około 6,8-7,1 z klimą w cyklu mieszanym (30% miasto) na kapciach 205/55 R16

Opublikowano
tylko czemu w miescie wciąga ok 9 litrów??

CUBER normalnie ci pali,masz chipsa i w dodatku nie jezdzisz 70 km/h na piątce,jak ja swojego deptam to pali mi tez cos pod 9l na 100,jak jezdze normalnie to tak 8 ,a jak sie turlam to 7 :wink:,na trasie 5.5 :cool:

Opublikowano
  • Autor

Moj 1Z (90 KM) wciągnął mi około 6,8-7,1 z klimą w cyklu mieszanym (30% miasto) na kapciach 205/55 R16

tez mam takie kapcie......tylko to miasto mnie coś drażni ze 9 litrów......

Opublikowano

tez mam takie kapcie......tylko to miasto mnie coś drażni ze 9 litrów......

tez mam ten sam wymiar kapci

i na miescie z klimą 6,5l max

i lubie latać a nie ciągnąć się